‘Bij Crossminds leer ik nog elke dag bij’

Hij heeft bedrijven gerund in binnen- en buitenland en ondertussen al meer dan 30 jaar werkervaring. Maar bij Crossminds leert directeur Michel van Dijk naar eigen zeggen elke dag nog bij. ‘Doordat je als adviseur steeds weer in aanraking komt met nieuwe branches en te maken krijgt met nieuwe technieken, blijf je continu in ontwikkeling.’

‘Crossminds  is een dochteronderneming van Moore DRV. Wij doen eigenlijk alles in het verlengde van strategie. Dus wij vormen de strategie niet alleen, maar realiseren deze ook door onder andere de marketing- en communicatie te verbeteren, ICT-implementaties te doen, processen te optimaliseren en ondernemingen aan te kopen of te verkopen. Allemaal met het doel om een bedrijf meer waard te maken.’

Ondersteunen in de ambitie om te groeien

Dat doen we voor alle soorten bedrijven. Enerzijds hebben we dezelfde doelgroep als Moore DRV: het midden-kleinbedrijf. Anderzijds hebben wij ook een ambitie naar boven toe. Naar bedrijven die meer dan 100 miljoen euro omzet draaien. Zij zijn eerder bereid om te investeren in professionele ondersteuning en het gaat vaak om wat langer lopende projecten, waardoor we nog meer effect zien van het werk dat we doen.

Zo helpen we bijvoorbeeld een van de grootste diervoederbedrijven ter wereld, met een omzet van ongeveer 3,5 miljard, bij de implementatie van een nieuwe ICT-omgeving. Zij hebben de ambitie om te groeien en zich te vestigen in steeds meer landen. De ICT-omgeving moet die ambitie ondersteunen. Vanuit strategisch oogpunt bekijken we hoe de operationele processen in die nieuwe systemen passen. En als verandermanagers begeleiden wij de mensen naar het nieuwe platform toe.

 

Hands-on: ‘niet alleen het plan, ook de realisatie’

Ons werk is erg “hands-on” en we staan echt tussen de mensen in. Dat is ook wat onze dienstverlening zo bijzonder maakt, wij zijn altijd op locatie aanwezig en leggen de nadruk op realisatie. Wij schrijven niet zomaar een plan, dat we vervolgens overdragen aan de klant, maar boeken samen met hen resultaat. Bovendien heeft een klant bij ons niet met zes of zeven mensen te maken, maar wordt die steeds door dezelfde één of twee man geholpen. De klant kan dus direct iemand bellen die op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen het bedrijf.

In principe komen wij binnen als extern adviseur, maar we zijn zo intensief betrokken bij de hele bedrijfsvoering, dat de klant ons al snel als onderdeel van de organisatie gaat zien. Daardoor luisteren ze graag en doen ze wat wij denken dat nodig is. Zo kunnen we echt impact maken. En dat is ook precies wat ik zo leuk vind aan werken bij Crossminds. Ik vind het mooi om bedrijven en  mensen te bewegen, en daarvan het resultaat te zien. Het is geweldig als de dingen die je voor ogen hebt met de klant, ook daadwerkelijk lukken.

 

Teamwork: ‘Wij geloven in de kracht van de combinatie’

Daarbij is teamwork erg belangrijk. Strategie, realisatie, acquisitie, fusies en overnames zitten bij ons allemaal samen en met zijn allen vormen we echt één team. Wij geloven enorm in de kracht van de combinatie. Als wij bij een fusie of overname-opdracht vaststellen dat een bedrijf er nog niet klaar voor is, zetten we eerst de strategietak in om de performance te verbeteren, zodat de waardering stijgt en we het bedrijf een jaar of twee later alsnog bij het verkooptraject kunnen begeleiden.

Bij aanvang van een nieuwe opdracht kijken we heel goed naar de behoeftes van de klant en stellen op basis daarvan het team samen. We zoeken echt naar de beste mensen voor de specifieke hulpvraag en realiseren zo een beter resultaat voor onze klanten. Daardoor kunnen wij ons onderscheiden van onze concurrenten en hopen we binnen 3 tot 5 jaar te verdubbelen in zowel personeelsbestand, als in omzet.

 

Rotterdamse mentaliteit: no nonsens, resultaatgericht en communicatief sterk

Crossminds is niet alleen gevestigd in Rotterdam, maar heeft ook echt een Rotterdamse mentaliteit. Wij werken resultaatgericht, zijn mensen met lef en communicatief sterk. Wij zijn allemaal harde werkers – ook het directieteam draait volop mee in de productie – maar we houden ook van een dolletje en zijn erg informeel. Dat zie je ook terug in de manier waarop wij met onze klanten samenwerken. We komen erg dichtbij en gaan op een vriendschappelijke manier met elkaar om. Dat is ook de reden dat bedrijven voor ons kiezen: wij zijn direct en eerlijk. No nonsens.’

Categorie

Auteur

Michel van Dijk Crossminds
Michel van Dijk

Senior adviseur

T: +31 6 52 40 38 17

E: michelvandijk@crossminds.nl