Ik heb geen probleem

Ik heb geen probleem

De Kracht en Uitdagingen van het MKB

Als mkb-ondernemer bezit je een aangeboren talent voor het vinden van oplossingen. Met jouw creativiteit en veerkracht overwin je vele hindernissen. Sterker nog, jij en je mkb-collega’s dragen bij aan 71% van de werkgelegenheid en 63% van de toegevoegde waarde in Nederland. Maar dit maakt je ook kwetsbaar; het welzijn van je bedrijf is van groot sociaaleconomisch belang.

Het Gevaar van Bedrijfsverval

Ondanks je vastberadenheid en inzet kan ook jouw bedrijf voor uitdagingen komen te staan. Vaak ben je zo druk met het runnen van je bedrijf dat je niet stilstaat bij eventuele problemen in de maak. Veel mkb-ondernemers realiseren zich te laat dat ze hulp nodig hebben, wat het lastiger maakt om een positieve verandering te bewerkstelligen.

Inzichten uit “Ik heb geen probleem”

Ik heb bijgedragen aan het boek ‘Ik heb geen probleem’, dat acht verhalen bevat over bedrijven die tegen bedreigende issues aanliepen. Als je enkele van deze symptomen herkent in je eigen bedrijf, is het misschien tijd om hulp te zoeken. Mocht je ze herkennen bij een collega, dan kun je wellicht ondersteuning bieden.

Deze verhalen onderstrepen dat stabiliteit voor mkb-bedrijven geen garantie is. Tegelijkertijd tonen ze de positieve veranderingen die kunnen plaatsvinden als je tijdig ondersteuning zoekt of aanvaardt – of dit nu van een mkb-adviseur, accountant of een vriend is.

Het Belang van Tijdige Hulp

Het ultieme doel van het boek is om ondernemers, mkb-adviseurs en accountants meer bewust te maken van tekenen die wijzen op potentieel verval. Door deze tekenen tijdig te herkennen en te erkennen, kunnen ondernemers sneller handelen en indien nodig externe ondersteuning inschakelen. Onthoud: voor een succesvolle onderneming hoef je niet alles alleen te doen. Hulp vragen is altijd een optie.

Download het whitepaper

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Categorie

Auteur

Marco Goovers Crossminds
Marco Goovers

Senior adviseur

T: +31 6 21 68 63 83

E: marcogoovers@crossminds.nl