Je moet altijd voor je droom gaan

Crossminds – Als ondernemer is het belangrijk om jezelf uit te dagen, grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen om te realiseren en je tegelijkertijd een beeld te vormen HOE dit te realiseren. Belangrijk is om te blijven dromen en te blijven realiseren. Hoe kom je uit die spagaat?

 

Ruim anderhalf jaar geleden stonden we voor het centraal station in Rotterdam om de foto te maken. We gaan het gewoon doen. We gaan een aantal special services van DRV samenvoegen tot een multidisciplinaire vechtmachine. Onder eigen label groeien wij binnen enkele jaren uit tot een partij waar de markt serieus rekening mee houdt.

We hebben hard gewerkt om het allemaal voor elkaar te krijgen, onderhandelen, branding sessies en het tot executie brengen van alle uitingen. De winkel was ondertussen gewoon open.

We zijn nu een paar maanden “live” met Crossminds, nieuwe medewerkers melden zich spontaan aan en willen graag bij ons werken. De teller staat nu op 25 en er komen er dit jaar nog een paar bij. We zijn goed gestart, maar belangrijk is dat we blijven dromen over de volgende stappen.

Ik heb een paar jaar intensief in Madrid gewerkt. Ik was onlangs in Madrid om mijn vrienden daar te bezoeken en een Spaanse vriend zei me: “Todos los dias me levanto con un sueno para realisar“: “elke dag sta ik op met een droom om te realiseren“. Hij gaf me ook aan dat de dag dat de dromen zouden stoppen het voor hem betekent dat het voor hem tijd is om een stapje terug te doen. Ik hou van gevoelsmensen en vond het wel wat moois hebben.

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf uit te dagen, grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen om te realiseren en je tegelijkertijd een beeld te vormen HOE dit te realiseren. Ik weet uit ervaring dat je te snel wordt opgeslokt door de realiteit; managen, brandjes blussen, onderweg met relaties, reizen in binnen- en buitenland om bedrijven te acquireren en te groeien. Er is dan bijna geen tijd om te dromen, je ligt eerder wakker van al hetgeen je moet doen en HOE.

Ik had gewild dat ik in mijn tijd in het bedrijfsleven iemand had waar ik eens rustig tegen aan kon lullen, die mijn gedachten structuur kon geven en die mij even weer vanaf gepaste afstand de samenhang van zaken kon laten zien. Nu ben ik dat vaak ongemerkt, en niet afgesproken, voor een aantal van onze klanten. Door mijn ervaring aan “de andere kant van de tafel” en door het feit dat ik hier nu tijd van heb kunnen deze ondernemers wel profiteren van het kunnen sparren met iemand die het ook heeft meegemaakt.

Het kan je helpen met het vorm geven aan je dromen, iedereen heeft een coach nodig, hoorde ik deze week nog een wijs man zeggen.

Als Crossminds willen wij graag zeggen: Blijf dromen, maar realiseer ze vooral. Wij helpen jullie graag bij de realisatie.