Voel je onbenutte potentie in je bedrijf? Ontdek het met onze organisatorische Prestatiescan!

Zit er veel meer potentie in jouw bedrijf, maar komt het er om wat voor reden dan ook niet uit? Groeit de omzet hard, maar blijft de winst achter? Of zou je met minder inspanningen meer willen bereiken? Dan is het goed om jouw bedrijf door te laten lichten door de adviseurs en analisten van Crossminds.

Met behulp van onze Prestatiescan bieden wij waardevolle inzichten die de knelpunten blootleggen en snelle acties identificeren om je bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Wat is de organisatorische Prestatiescan?

De Prestatiescan laat zien hoe je de bedrijfsprestaties kunt verbeteren. Het gaat verder dan alleen een analyse van cijfers; het is een grondige inspectie van jouw gehele bedrijfsvoering. Met de Prestatiescan laten we gedetailleerd zien waar je geld verdient en waar je eventueel geld laat liggen. In korte tijd (maximaal 2 weken) kunnen we je al helpen aan het benodigde inzicht om de verbeterpunten toe te passen.

Het proces:

 1. Gratis verkennend gesprek; Eerste kennismakingsgesprek zonder kosten: we nemen de tijd om uw beginsituatie en doelstellingen te begrijpen. Naar aanleiding van dit gesprek kunnen we een voorstel op maat overwegen.
 2. Gesprekken met sleutelpersonen; interviews met kernstakeholders om inzicht te krijgen in huidige uitdagingen, knelpunten en verbetermogelijkheden
 3. Diepgaande systeem- en teamanalyse; we duiken in de systemen, rapportages en kernprocessen en maken een diepgaande, inzichtelijke analyse (bijv. over ERP, CRM, de inrichting van de projectadministratie, de kwaliteit van data, maar ook over efficiëntie, productiviteit individuele medewerkers, samenhang en communicatie van het team, etc.).
 4. Verkrijgen van inzicht en schrijven rapportage; dataverwerking en opstellen rapport met bevindingen en aanbevelingen en managementinformatie (bijv. rapportages, begrotingen, winstgevendheid, evaluatie van de kostenstructuur).
 5. Presentatie; wij geven een presentatie aan de ondernemer en/of het MT

Na de bespreking van de rapportage richten we ons op het actieplan en zorgen we voor een gedegen implementatie.

Wat levert het op?

Onze analyses onthullen vaak onverwachte en waardevolle inzichten. Soms bevestigt het onderzoek het gevoel van jouw als ondernemer, maar nog vaker halen we boven water wat nog niet bekend was.  We leggen belangrijke verbanden. Onze scan helpt zodoende ondernemers de ogen te openen, zorgt voor onderbouwing voor bepaalde besluiten en biedt direct toepasbare handvatten voor verbeteringen binnen jouw bedrijf.

Voor welke bedrijven is de Prestatiescan interessant?

 • Indicatie qua omvang: 10+ medewerkers, omzet € 3 miljoen+
 • Branche-onafhankelijk
 • Uitdagingen en signalen:
  • Variërende of lage winstmarges
  • Gevoel dat je de grip verliest
  • Waarneembare inefficiënties in processen
  • Projecten bepalen een groot deel v/d omzet

Ervaringen van klanten:

Directeur van een landbouwmechanisatie bedrijf uit Zeeland:

“Als ondernemer wil je altijd het beste voor je bedrijf. En de Prestatiescan heeft ons geholpen om dat te bereiken. Een waardevolle investering. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen.”

Eigenaar van een verpakkingsbedrijf in Noord-Brabant:

“Na een lange tijd van verlieslatende resultaten ben ik door een bevriende relatie in contact gekomen met Crossminds. Samen hebben we goed naar mijn processen, het klantenbestand en kostprijscalculaties gekeken. Na een duidelijke analyse waarin de pijnpunten zichtbaar werden hebben we een plan gemaakt om de resultaten te verbeteren. Hierdoor is ons bedrijf weer zwarte cijfers gaan schrijven.”

Verkoper van elektromotoren in Noord-Holland:

“Ik begreep nooit waarom ik iedere maand onder aan de streep slechts een klein resultaat over hield, ook in de maanden dat de omzet erg hoog was. Na de Prestatiescan van Crossminds bleek het probleem in de werkplaats te zitten. Te weinig factureerbare uren, te lage verkooptarieven, relatief veel overwerk en te weinig grip op de planning. Crossminds heeft me naast dit inzicht ook praktische handvaten gegeven om terug in control te komen.”

Zou jij jouw bedrijfsprestaties willen verbeteren?

Zou jij jouw bedrijfsprestaties willen verbeteren? Neem dat gerust vrijblijvend contact met ons op om eens te sparren.

 

Contactformulier

 •  *
 •  *
 •  *
 •  

Michel van Dijk Crossminds