Brookz Nationale Overname Dag

Bedrijf verkopen

Brookz Nationale Overname Dag
  • 06/04/2023
  • 11:30 - 7:00 pm
  • Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

Eventomschrijving

WORKSHOP CROSSMINDS

 

PRE-EXIT: EEN BEDRIJF VERKOPEN IN 2 FASEN

Veel ondernemers lopen er tegen aan dat de onderneming een forse groei heeft doorgemaakt. Enerzijds wil men graag deze groei voortzetten, maar anderzijds is er ook de wens om een deel van de gerealiseerde waarde te verzilveren.

Een pre-exit biedt antwoord op beide wensen. Bij een pre-exit wordt een deel van het aandelenpakket verkocht aan een financiële investeerder of (soms) aan een strategische partij en een ander deel blijft in bezit van de ondernemer.

Naast het liquide maken van een deel van de aandelen biedt een dergelijk traject tevens een waardevolle partner (met kapitaal om de groei te versnellen of uitsluitend als kritisch klankbord) om de groei voort te zetten. Op termijn kan dat erin resulteren dat het restant van de aandelen tegen een aanmerkelijk hogere prijs kan worden verkocht dan het eerste deel.

Tijdens onze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het gehele pre-exit traject. Bezig zijn met de voorbereiding op verkoop van je onderneming betekent zowel het oriënteren op verkoop als ook het maken van plannen voor de periode erna.

De selectie van de koper is van cruciaal belang omdat dit tevens de samenwerkingspartner wordt na verkoop van het eerste deel van het aandelenpakket.

Sprekers: Michel van Dijk en Carolien van der Helm

 

KORTINGSCODE ONTVANGEN?

Ontvang een kortingscode voor de Nationale Overname Dag in Hotel Van der Valk in Houten op donderdag 6 april. Met de kortingscode krijg je als ondernemer tot 28 februari 25% Early Bird korting (de korting is niet geldig voor adviseurs/investeerders/professionals in de overnamemarkt).

 

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl

 

 

Programma

 

11.30 uur  Ontvangst met lichte lunch

12.15 uur   Opening door de dagvoorzitter Cindy de Koning en Peter Rikhof, oprichter van Brookz.

12.25 – 12.50 uur  GROEIEN DOOR OVERNAME

13.00 – 13.50 uur  Workshops (eerste ronde)

14.00 – 14.50 uur  Workshops (tweede ronde)

15.00 – 15.30 uur  Bezoek informatiemarkt

15.40 – 16.30 uur  Workshops (derde ronde)

16.35 – 17.00 uur   DIRTY TRICKS VAN HET ONDERHANDELEN | Arnoud Bourdrez is onderhandelingsspecialist en weet alles over wat je wel – en vooral niet – moet doen om een optimaal onderhandelingsresultaat te krijgen.

17.45 – 19.00 uur  Afsluiting borrel en diner-buffet