Lineage Logistics, de wereldwijde marktleider op het gebied van logistiek en gekoelde opslag, breidt haar Europese netwerk uit door middel van een drietal overnames. De overname van Van Tuyl Logistics zorgt voor een toename in de transportcapaciteit van Lineage, alsmede een uitbreiding van het portfolio end-to-end logistieke oplossingen. Met de overname van H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam neemt de capaciteit van koel- en vriesopslag toe, waardoor de marktpositie van Lineage in Europa verder wordt verstevigd.

 

Lineage Logistics

Lineage Logistics heeft wereldwijd meer dan 400 koel- en vrieshuizen in circa zestien landen en bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Het concern, dat in handen is van investeringsmaatschappij Bay Grove, wist de afgelopen jaren hard te groeien, onder meer door diverse overnames. Recentelijk heeft Lineage Logistics € 1,5 miljard opgehaald bij diverse investeerders om verdere groei en innovatie te financieren.

Het Financieel Dagblad heeft een artikel geschreven over het, door Lineage Logistics,  opgehaalde bedrag. Je leest het artikel hier.

 

Van Tuyl Logistics

Van Tuyl Logistics is gespecialiseerd in zowel het koel- en vriestransport, als opslag van goederen. De onderneming beschikt over een vloot van circa 60 trucks en 90 trailers, waarmee zij voornamelijk actief is binnen een straal van 400 kilometer rondom de vestiging in Gameren waar het vrieshuis is gevestigd. Van Tuyl Coldstores beschikt over een vriesopslag van ruim 25.000 palletplaatsen en een droogopslag van circa 4.000 palletplaatsen.

”We are pleased to welcome Van Tuyl Logistics into the One Lineage Family as we continue to build momentum and further expand our European operations. The Netherlands remains a critical hub for the food cold chain within the European market, given its central location and accessibility to key seaports and inland terminals. Accordingly, the addition of Van Tuyl will help Lineage to connect more points across our customers’ extended supply chains.”

– Harld Peters, Senior Vice President, Europe at Lineage.

 

H&S Coldstores

H&S Coldstores, gevestigd in Beneden-Leeuwen, biedt end-to-end sap supply chain-diensten, waaronder transport, opslag, douane, productie, verwerking, laboratoriumtests en verpakkingsoplossingen. Daarnaast biedt de onderneming een pan-Europees netwerk van meer dan 250 voertuigen en meer dan 1.500 tankeenheden voor de vloeibare levensmiddelen industrie.

“H&S Coldstores is another fantastic example of our continued investment in the Netherlands. In particular, H&S Coldstores’s differentiated juice-blending services greatly complement our existing capabilities via our recent acquisition of Kloosterboer, and will further diversify our business offering across the cold chain.”

– Harld Peters, Senior Vice President, Europe at Lineage.

Voor Lineage betekent deze overname toevoeging van een capaciteit van 48.000 ton in Europa. De Nederlandse H&S Coldstores-faciliteiten in Elst en Tiel worden verplaatst naar een nieuwe locatie, dichter bij andere bestaande faciliteiten in Beneden-Leeuwen.

 

Frigocare

Frigocare Rotterdam BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de behandeling van de import van bevroren vis, wat voornamelijk komt uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië, met als einddoel de haven van Rotterdam. De onderneming bevindt zich in de buurt van een bestaande Lineage-vestiging in de haven van Rotterdam en zal 15.000 palletposities toevoegen aan de activiteiten van Lineage in Rotterdam.

 

Financieel Dagblad

Het Financieel Dagblad schreef een artikel over de overnames door Lineage Logistics. Lees het artikel hier.

 

Crossminds

Crossminds heeft het financiële due diligence met betrekking tot deze transacties uitgevoerd. Het betrokken team vanuit Crossminds bestond uit Arjen van de Velde, Pieter Poortvliet, Jochem Havelaar, Lars van Heeren, Niels Meijer, Richard Coppus, Donna van der Ven en Tim Crucq.

Gedurende het traject is nauw samengewerkt met Lineage en Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage en de overige adviseurs.