Begeleiding Automotions met gedeeltelijke overdracht aan Van Mossel Automotive Groep

Begeleiding Automotions met gedeeltelijke overdracht aan Van Mossel Automotive Groep

Automotions heeft een deel van haar activiteiten overdragen aan de Van Mossel Automotive Groep. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt, waarna goedkeuring is verkregen en de transactie is afgerond.

Automotions neemt afscheid van de merkclusters Ford en Opel. Ook de bedrijven ZuidWest Lease, Automotions Lease, Kyoto Lease en Automotions Rent gaan verder onder de vlag van Van Mossel.
De aan Automotions gelieerde Autoschadeteam vestigingen die vallen onder Baarends Autoschade Holding worden ook aan de Van Mossel Automotive Groep overgedragen. Met de overname neemt de Van Mossel Automotive Groep het personeel over dat voor deze bedrijven werkzaam is.

 

Automotions

Automotions is in Zuidwest Nederland al jaren één van de grootste mobiliteitsaanbieders. Vanaf 2007 breidde Automotions het verzorgingsgebied uit door overnames van diverse Mercedes-Benz, Peugeot en Ford dealerbedrijven. De eigen leasemaatschappij ZuidWest Lease groeide hierin mee. Ook Autoschadeteam maakte in deze tijd een flinke groeispurt door.

“De groei en ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben stuk voor stuk geresulteerd in solide bedrijven. Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen de automotive industrie die ons deze overname hebben doen besluiten”, aldus Lennard van Oeveren van Automotions Groep. “De merken Ford en Opel, maar ook de leasebedrijven hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Van Mossel Automotive Groep zien we de toekomst voor de overgenomen merken dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Automotions blijft dé mobiliteitsaanbieder in Zuidwest Nederland voor de merken Peugeot, Mercedes-Benz en smart. Lennard van Oeveren:

“Met zes Peugeot vestigingen en vier Mercedes-Benz/smart vestigingen in Zeeland en West-Brabant zullen we onze klanten blijven bedienen zoals ze dat van ons gewend zijn. Na de overname zullen we ons volledig focussen op de verdere groei en professionalisering van Peugeot, Mercedes-Benz en smart.”

De transactie is vanuit ons ondersteund door Marco du Pré, Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde.

Auteur

Marco du Pré Crossminds
Marco du Pré

Senior adviseur

T: +31 6 51 37 45 31

E: marcodupre@crossminds.nl