Begeleiding Beads Wholesale Group bij verkoop aan Golden Bird

Begeleiding Beads Wholesale Group bij verkoop aan Golden Bird

Crossminds heeft de aandeelhouders van Beads Wholesale Group begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan Golden Bird B.V. Uiteindelijk nam het volledige verkoopproces, van identificeren van kandidaten tot aan closing, zes maanden in beslag.

Beads Wholesale Group is in 2006 opgericht door Frank en Nanda Schaarman en is de moederorganisatie van een e-commerce onderneming op het gebied van onderdelen voor sieraden en kant-en-klare sieraden. Beads Wholesale Group is bekend van onder andere Betaalbarekralen en Kralen.nl. Bij Beads Wholesale Group zijn circa 30 medewerkers werkzaam. De onderneming is in haar 13-jarig bestaan uitgegroeid tot online marktleider in de Benelux en Duitsland. Een verdere expansie van het succesvolle e-commerce platform naar andere Europese landen is opgestart en in verdere ontwikkeling.

Het hoofdkantoor van Beads Wholesale Group blijft in Middelburg en zal verder worden versterkt en uitgebreid door de nieuwe aandeelhouder.

Frank Schaarman: “Wij zijn erg blij met de overname van Beads Wholesale Group door Golden Bird. De nieuwe eigenaren willen met net zoveel passie de best mogelijke ervaring blijven bieden aan onze klanten. Ook zij zijn overtuigd dat dit vooral kan door service, kwaliteit, betrokkenheid en creativiteit te bieden. Zij hebben veel ervaring in handel en marketing en gaan dan ook nog veel moois aan de organisatie toevoegen”.

Golden Bird is onderdeel van een familiebedrijf dat investeert in ondernemingen, met de intentie om op lange termijn samen met de medewerkers het bedrijf verder te laten groeien.

De transactie is begeleid door Pieter Poortvliet en Lars van Heeren.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl