Crossminds adviseert bij verkoop Kroon Transport aan Maat Transport

Crossminds adviseert bij verkoop Kroon Transport aan Maat Transport

Maat Transport uit Alblasserdam heeft branche- en plaatsgenoot Kroon Transport overgenomen. Crossminds begeleidde Kroon Transport bij deze verkooptransactie.

Crossminds begeleidde de directeur-grootaandeelhouder van Kroon Transport, de heer Ad Kroon, bij het verkooptraject. Aanleiding voor de verkoop was een opvolgingsvraagstuk binnen het familiebedrijf Kroon Transport.

Kroon Transport is opgericht in 1945 en is gespecialiseerd in groupagevervoer binnen de Benelux, Duitsland en centraal Europa. Kroon Transport wordt als zelfstandig onderdeel, maar onder de vlag van Maat Transport voortgezet. Het personeel, het materieel en de activiteiten van het bedrijf worden hierbij overgenomen.

Maat Transport bestaat sinds 1934 en is een allround transportbedrijf en logistiek dienstverlener met zes vestigingen in de Benelux. De heer Ad Kroon zal de komende periode aanblijven om de activiteiten van Kroon en Maat met elkaar te integreren en gaat vervolgens met pensioen. Voor meer informatie zie het artikel.

Met de overname ontstaat een bedrijf met ruim 90 trekkende eenheden, 150 getrokken eenheden, 275 heftrucks en 160 medewerkers.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl