Crossminds adviseert bij verkoop transportbedrijf G. Vlug en Zoon

Crossminds adviseert bij verkoop transportbedrijf G. Vlug en Zoon

Op 31 januari 2014 was de overname van transportbedrijf G. Vlug en Zoon door Peter Appel Transport een feit. De samenvoeging is met terugwerkende kracht op 1 januari 2014 ingegaan. Met de overname ontstaat een bedrijf van circa 1.150 medewerkers en 550 trekkende eenheden.

Crossminds begeleidde de aandeelhouders en het management van G. Vlug en Zoon bij de verkoop van hun aandelenpakket. Aanleiding voor de verkoop was een opvolgingsvraagstuk binnen het familiebedrijf G. Vlug en Zoon.

De doorlooptijd van het gehele traject was circa een halfjaar. Die snelle doorlooptijd van het overnameproces was mede mogelijk doordat beide bedrijven op onderdelen al langdurig samenwerkten en enkele gezamenlijke opdrachtgevers hadden. Ook de sterk overeenkomende culturen in beide bedrijven droegen ertoe bij dat de managementteams snel op dezelfde lijn zaten.

Een deel van het management van G. Vlug en Zoon B.V. treedt toe tot het management van Peter Appel Transport. De naam G. Vlug en Zoon blijft ook na de overname gevoerd worden.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl