Crossminds adviseert de aandeelhouder in Kyotolease

Crossminds adviseert de aandeelhouder in Kyotolease

Crossminds begeleidde de aandeelhouder in Kyotolease bij de verkoop aan een strategische partij. Deze strategische partij is gevonden in Zuid-West Lease, onderdeel van automotions. Kyotolease gaat onderdeel uitmaken van Zuid-West Lease en blijft hierbij haar eigen naam en identiteit behouden.

Kyotolease is in 2005 opgericht als leasemaatschappij met een nadrukkelijk groen oogmerk. Ze spitst haar leaseactiviteiten specifiek toe op het verleasen en verhuren van auto’s aangedreven door alternatieve brandstoffen. Hiermee was Kyotolease  één van de voorlopers op dit gebied en kan daarom steunen op ruime ervaring in een relatief nieuwe markt. Het duurzame karakter is ver doorgevoerd in de organisatie. Zo is de leasevloot gefinancierd bij een bank met de focus op duurzaam ondernemen.

Aanleiding voor de transactie is een sterk toenemende vraag vanuit de markt naar duurzame mobiliteit. Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen en een toenemende bijdrage te kunnen leveren aan duurzame kilometers in een leasevorm, is besloten uit te zien naar een overnamekandidaat. Crossminds is op verzoek van de aandeelhouder op zoek gegaan naar een passende kandidaat. Een belangrijk selectiecriterium hierbij was het continueren van het duurzame gedachtegoed. Met de overname door Zuid-West Lease kan Kyotolease haar groeipotentieel blijvend benutten en haar marktaandeel in de groene lease verder vergroten.

Voor Zuid-West Lease is de overname van Kyotolease strategisch van aard. Met de overname zet Zuid-West Lease een belangrijke stap binnen het groeisegment van alternatief aangedreven auto’s.

 

Crossminds adviseurs Pieter Poortvliet en Martijn Verhoeven begeleidden het verkooptraject.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl