Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij de overname van Frigocare

Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij de overname van Frigocare

Lineage Logistics, de wereldwijde marktleider op het gebied van logistiek en gekoelde opslag, breidt haar Europese netwerk uit met de overname van Frigocare Rotterdam.

Lineage Logistics

Lineage Logistics heeft wereldwijd meer dan 400 koel- en vrieshuizen in circa zestien landen en bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Het concern, dat in handen is van investeringsmaatschappij Bay Grove, wist de afgelopen jaren hard te groeien, onder meer door diverse overnames. Recentelijk heeft Lineage Logistics € 1,5 miljard opgehaald bij diverse investeerders om verdere groei en innovatie te financieren.

Het Financieel Dagblad heeft een artikel geschreven over het, door Lineage Logistics,  opgehaalde bedrag. Je lees het artikel hier.

 

Frigocare

Frigocare Rotterdam is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de behandeling van de import van bevroren vis, wat voornamelijk komt uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië, met als einddoel de haven van Rotterdam. De faciliteit bevindt zich in de buurt van een bestaande Lineage-faciliteit in de haven van Rotterdam en zal 15.000 palletposities in de 20.000 toevoegen aan de activiteiten van Lineage in Rotterdam.

Het Financieel Dagblad schreef een artikel over onder meer deze overname door Lineage Logistics. Lees het artikel hier.

 

Crossminds

Crossminds heeft het financiële due diligence uitgevoerd. Het team vanuit Crossminds bestond uit Arjen van de Velde, Jochem Havelaar en Pieter Poortvliet.

Gedurende het traject is nauw samengewerkt met Lineage en Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage en de overige adviseurs.

Auteur

T:

E: