Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij de overname van Veldboer

Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij de overname van Veldboer

Lineage Logistics, de wereldwijde marktleider op het gebied van logistiek en gekoelde opslag, breidt haar Europese netwerk uit met de overname van koel- en vrieshuis Veldboer.

Lineage Logistics

Lineage Logistics heeft wereldwijd meer dan 400 koel- en vrieshuizen in circa zestien landen en bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Het concern, dat in handen is van investeringsmaatschappij Bay Grove, wist de afgelopen jaren hard te groeien, onder meer door diverse overnames. Recentelijk heeft Lineage Logistics € 1,5 miljard opgehaald bij diverse investeerders om verdere groei en innovatie te financieren. Veldboer 

 

Koel- en vrieshuis Veldboer

Koel- en vrieshuis Veldboer exploiteert twee koelhuizen in Noord-Holland. De onderneming werd in het jaar 1984 opgericht door Jos Veldboer en is nu uitgegroeid tot een team van ca. 15 medewerkers en een huidige capaciteit van 20.000 m3 waar tot 150.000kg ingevroren kan worden. Veldboer biedt een grote diversiteit aan koel-, vries- en tempereercellen en heeft zijn eigen transportdienst en een weegbrug.

Voor Lineage betekent deze overname toevoeging van 5.800 palletplaatsen en vier vriestunnels, daarnaast verstrekt Lineage haar transportcapaciteit met deze overname.

 

Crossminds

Crossminds heeft het financiële due diligence uitgevoerd. Het team vanuit Crossminds bestond uit Arjen van de Velde, Jochem Havelaar, Richard Coppus en Pieter Poortvliet.

Gedurende het traject is nauw samengewerkt met Lineage en Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage en de overige adviseurs.

Auteur

Arjen van de Velde Crossminds
Arjen van de Velde

Adviseur

T: +31 6 20 20 33 53

E: arjenvandevelde@crossminds.nl