Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij overname van Kloosterboer Group

Crossminds adviseert Lineage Logistics en Bay Grove bij overname van Kloosterboer Group

Lineage Logistics, de grootste speler ter wereld op het gebied van logistiek en gekoelde opslag, versterkt haar positie met de overname van Kloosterboer Group met name in Europa. Kloosterboer Group is actief met 11 vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika.

Lineage Logistics

Lineage heeft wereldwijd meer dan 300 opslagfaciliteiten en bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Dit varieert van Fortune 500 bedrijven tot groeiende, regionale voedselproducenten. De onderneming verzorgt de opslag van diverse producten en is ook actief als distributiepartner in de voedselindustrie. De transportdivisie van Lineage biedt bovendien geïntegreerde transportoplossingen voor diverse ingewikkelde supply chains.

 

Kloostboer Group

Kloosterboer is sinds 1925 actief en opereert vanuit 11 vestigingen, in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika met een totale capaciteit van 6,4 miljoen kubieke meter opslag, 790.000 palletplaatsen en meer dan 900 medewerkers. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Rotterdam. Naast de coldstoreactiviteiten exploiteert de Kloosterboer Group ook andere activiteiten, zoals het mengen van vruchtensappen.

In 2020 nam Lineage reeds de activiteiten in Noorwegen over van Kloosterboer, waarin Crossminds eveneens heeft mogen adviseren.

 

“Welcoming Kloosterboer into the Lineage family marks a monumental step toward achieving our vision to become the world’s most dynamic temperature-controlled logistics company with the capability to serve customers in different countries around the world,” zegt Mike McClendon, Lineage’s President of International Operations & EVP of Network Optimization.

 

Financieel Dagblad (FD)

Het FD heeft over deze transactie geschreven, zie voor het artikel.

 

Crossminds

Crossminds heeft het financiële due diligence uitgevoerd. Het team vanuit Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet, Arjen van de Velde, Lars van Heeren, Martin de Jong, Niels Meijer, Jochem Havelaar en Tim Crucq.

Gedurende het traject is nauw samengewerkt met Lineage en Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage en de overige adviseurs.

 

Crossminds is trots dat zij een rol mag spelen in de internationale groeistrategie van Lineage.

Auteur

Arjen van de Velde Crossminds
Arjen van de Velde

Adviseur

T: +31 6 20 20 33 53

E: arjenvandevelde@crossminds.nl