Crossminds begeleidde CZAV bij de overname van de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers Nederland

Crossminds begeleidde CZAV bij de overname van de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers Nederland

Crossminds heeft CZAV begeleid bij de overname van ForFarmers Nederland. Met deze overname breidt CZAV zijn akkerbouwactiviteiten verder uit. CZAV zal de activiteiten onderbrengen in de nieuw op te richten entiteit Agriant B.V. De jaaromzet die met de overgenomen activiteiten is gemoeid bedraagt circa € 13 miljoen.

CZAV is een innovatieve Nederlandse Coöperatie met een sterke positie in aan- en verkoop van akkerbouwproducten in met name Zuidwest-Nederland. Het bedrijf richt zich met een brede productportfolio op de akkerbouwsector. Haar jaaromzet bedraagt circa 400 miljoen en het ledental circa 3.000.

ForFarmers is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met een afzet van circa 9.3 miljoen ton diervoeders is ForFarmers marktleider in Europa. In 2016 had ForFarmers 2.273 medewerkers en bedroeg de omzet ruim € 2,1 miljard.

“CZAV heeft samen met haar partner-bedrijven een leidende positie als leverancier van kennis en producten in de belangrijkste sectoren van de Nederlandse landbouw. De overname van de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers verruimt onze dekking in Nederland én geeft ons een breder netwerk. Dit past in onze strategie om toonaangevend te zijn in de agrarische sector, door het leveren van innovatieve kennis en producten”, aldus Antoon van Vugt, Algemeen Directeur van CZAV.

Een team van Crossminds bestaande uit Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde, adviseerde CZAV in deze transactie. Onderdeel van de advisering was het uitvoeren van een due diligence onderzoek. Melissa Schroevers, Ramon de Jong en Rick Wiegmans van DRV Accountants en Adviseurs ondersteunden hierin middels het uitvoeren van een due diligence naar de HRM-, pensioen- en fiscale aspecten.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl