Crossminds begeleidde Pieter Joziasse Holding bij herstructurering Medisol

Crossminds begeleidde Pieter Joziasse Holding bij herstructurering Medisol

Medisol B.V. is in september 2017 begonnen aan een nieuw hoofdstuk in haar bestaan. Crossminds begeleidde Pieter Joziasse Holding bij de herstructurering van Medisol.

Na een vliegende start in 2001 waarin Medisol achtmaal op rij de FD Gazelle Award, voor snelgroeiende bedrijven in de wacht sleepte, heeft mede-oprichter, directeur en aandeelhouder Edwin Roelse afscheid genomen. Zakenpartner Pieter Joziasse heeft het aandelenbelang van Edwin Roelse overgenomen. Tevens is Anne-Marieke Wieman, in haar nieuwe functie als Operational Manager, gaan mee participeren in de onderneming.

Medisol is een internationale full service reseller op het gebied van Automatische Externe Defibrillatoren en aanverwante producten. De onderneming is gevestigd in Vlissingen en heeft in de afgelopen jaren een zeer snelle groei doorgemaakt. Medisol bedient de Europese markt met 20 FTE en heeft verkoopkanalen in 13 landen binnen Europa. Daarnaast is Medisol marktleider in de Benelux. De groep onderscheidt zich door haar niche propositie, hoge mate van productkennis, service gerichtheid en online aanwezigheid. Hierdoor is het mogelijk om vanuit één locatie de gehele Europese markt te bedienen.

 

Toekomstbestendig

Met het realiseren van de transactie en de benoeming van Anne-Marieke Wieman tot nieuwe Operational Manager is de toekomst van Medisol B.V. bestendigd en kan men verder bouwen aan versterking van het marktleiderschap.

Een team van Crossminds bestaande uit Pieter Poortvliet en Gert Beunder, adviseerde over de structuur van de transactie en ondersteunde bij de gesprekken, de financieringsaanvraag en bij de verdere afwikkeling.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl