Crossminds begeleidt aandeelhouder bij verkoop van De Drvkkery

Crossminds begeleidt aandeelhouder bij verkoop van De Drvkkery

De Middelburgse boekhandel De Drvkkery krijgt vanaf 1 september 2017 een nieuwe eigenaar. Eigenaren Dick Anbeek en Anja de Groene verkopen de boekhandel aan Jan de Vlieger, directeur van uitgeverij Skandalon. Crossminds adviseerde de eigenaren bij het verkoopproces van De Drvkkery.

De Drvkkery is de grootste boekhandel van Zeeland en is gevestigd in Middelburg. Het is tevens een belangrijke ontmoetingsplek en activiteitencentrum. In De Drvkkery worden boeken, tijdschriften, kantoorartikelen en cd’s verkocht. Centraal in de winkel zit een brasserie waar tijdens de donderdagse koopavonden ook kan worden gedineerd. De Drvkkery werd bekend met de organisatie van lezingen, boekpresentaties, concerten en exposities. In 2009 werd de winkel tot beste boekhandel van Nederland uitgeroepen.

Dick Anbeek en Anja de Groene waren al twee jaar op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. Uiteindelijk kozen zij voor Jan de Vlieger. De nieuwe eigenaar wil het bedrijf ‘in de huidige traditie’ voort zetten met het huidige personeelsbestand. Bij De Drvkkery zijn 40 mensen in dienst, samen goed voor 35 volledige arbeidsplaatsen.

Crossminds adviseerde over de structuur van de transactie, ondersteunde bij de gesprekken en zal tot september de huidige eigenaren ondersteunen bij de verdere afwikkeling.

Als adviesorganisatie met Zeeuwse wortels zijn we trots dat we deze prachtige onderneming mochten begeleiden naar een nieuwe toekomst!

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl