Crossminds begeleidt aandeelhouders Snijpunt bij verkoop aan Harvest House

Crossminds begeleidt aandeelhouders Snijpunt bij verkoop aan Harvest House

Harvest House en Snijpunt, beiden gevestigd in het Westland, hebben overeenstemming bereikt over een volledige overname van de aandelen van Snijpunt BV en haar dochteronderneming 4-Process Trading BV (tezamen bekend als Snijpunt) door telerscoöperatie Harvest House. Snijpunt is specialist in de verwerking van groenten tot halffabricaten voor groentesnijbedrijven, cateraars, foodservice leveranciers en salade- of maaltijdproducenten. Crossminds begeleidde de aandeelhouders in Snijpunt bij deze transactie.

Naast een gegarandeerde continuïteit in de bedrijfsvoering biedt de samenwerking voor Snijpunt een betere aansluiting op de convenience markt en meer mogelijkheden om concepten uit te werken en in de markt te zetten. Beide partijen zien deze stap dan ook als een belangrijke kans om vanuit hun gezamenlijke kracht te groeien.

 

Marco Romein (Commercieel directeur Snijpunt):
“Deze samenwerking is een belangrijke stap voor ons. Ik ben zeer verheugd dat Snijpunt toetreedt tot een vruchtgroenten coöperatie waar innovatieve telers bij aangesloten zijn. Hierdoor hebben onze klanten een nog directere toegang tot de bron en zijn we jaarrond verzekerd van hoogstaand product, geteeld volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden. Ook zijn we straks nog meer in staat om op elke specifieke behoefte van onze klanten in te spelen. Verder blijft het business as usual. Dat betekent dat er voor de dagelijkse dag van zaken niets verandert. Onze plannen voor uitbreiding van het fabrieksoppervlak gaan eveneens onverminderd door. Samen met Mark van der Salm (Algemeen directeur) ga ik, gesteund door de rest van ons team, vol vertrouwen deze mooie uitdaging aan!”

 

De overname biedt Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten, de kans om te groeien in de markt voor gezonde gemaksvoedingsproducten. Door intensiever samen te werken kunnen de partijen hun klanten producten met een langere houdbaarheid, een breder assortiment en vernieuwende concepten aanbieden. Dit past binnen de toegevoegde waarde strategie van Harvest House. Als specialist in vruchtgroenten wil Harvest House verdere groei realiseren door meer bewerkte en onbewerkte producten in zowel de retail als ook de out –of-home markt af te zetten. In beide markten wil zij een bijdrage leveren aan het verkorten van de keten.

 

Jelte van Kammen (Algemeen directeur Harvest House):
“Wij zijn ontzettend blij met deze overname. Met Tomatoblend hebben we de eerste stap gemaakt in het ontwikkelen van bewerkte producten uit reststromen. Deze overname biedt ons de mogelijkheid om dit ook voor paprika te realiseren. De kennis en ervaring die Snijpunt inbrengt stelt ons in staat om ons sneller te ontwikkelen in bewerkte producten. Zo spelen we in op de toenemende vraag naar gezonde gemaksproducten.”

 

Het team van Crossminds dat de aandeelhouders, Marco Romein en Bjørn van Holsteijn, heeft begeleid bij deze transactie bestond uit Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde. Gedurende het traject hebben zij de informatievoorziening en coördinatie verzorgd en de onderhandelingsgesprekken gevoerd. Tevens is het due diligenceproces gefaciliteerd door middel van een virtuele data-room.

 

Pieter Poortvliet (Directeur Crossminds):

“Met elkaar hebben we een mooie transactie gerealiseerd. De no nonsense-mentaliteit van zowel verkopers als koper sloot goed aan op hoe wij als Crossminds graag werken. Om de transactie zo goed mogelijk af te kunnen ronden, hebben we voor specifieke vraagstukken specialisten vanuit de eigen organisatie betrokken. Zo hebben accountants Theo Prins en Ronald Noordam en salarisadministrateur Hans Rook in de eindfase een belangrijke bijdrage geleverd.”

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl