Crossminds begeleidt ASTO Keukens B.V. in het verkoopproces aan Van Wanrooij Warenhuys

Crossminds begeleidt ASTO Keukens B.V. in het verkoopproces aan Van Wanrooij Warenhuys

Crossminds heeft ASTO Keukens B.V. bijgestaan in het verkoopproces aan Van Wanrooij Warenhuys, een meerderheidsparticipatie van Waterland Private Equity.

ASTO Keukens B.V.

ASTO Keukens is al 50 jaar een topspeler op het gebied van keukens en badkamers. Vanuit de hoogwaardige showroom in Rotterdam bedienen zij zowel particuliere als zakelijke klanten. Als specialist in nieuwbouw-, vernieuwbouw- en renovatieprojecten werken zij veelvuldig samen met projectontwikkelaars, beleggers, architecten, aannemers en woningbouwcorporaties. Het familiebedrijf wordt geleid door de broers Benno en Martijn Waalboer, welke na de overname beiden als aandeelhouder en management teamlid actief betrokken blijven.

Benno & Martijn Waalboer: “In 1973 nam onze vader Ben Waalboer de keukendivisie over van de Koninklijke Houthandel Abraham van Stolk in Rotterdam. Hierbij werd de basis gelegd voor het huidige ASTO. Als 2e generatie hebben wij kunnen doorbouwen op dit fundament.”

 

Van Wanrooij Warenhuys

Het in Waardenburg gesitueerde Van Wanrooij Warenhuys is al ruim 40 jaar specialist op het gebied van keukens, badkamers en tegels. Sinds mei 2022 heeft Waterland Private Equity een meerderheidsaandeel in Van Wanrooij Warenhuys. Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die ondernemers bijstaat in het realiseren van hun groeiambities, waar de overname van ASTO uitstekend in past.

 

Verkooptransactie

Per 1 september zijn de twee branchegenoten, met beide een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid, samengegaan. Benno en Martijn Waalboer blijven na de overname beiden als aandeelhouder en management teamlid actief betrokken.

Benno & Martijn Waalboer: “Het is onze overtuiging dat het bundelen van onze krachten een nog sterkere partner zal opleveren voor onze opdrachtgevers en leveranciers.”

 

Vanuit Crossminds werd ASTO Keukens B.V. gedurende dit traject begeleid door Martin de Jong.

Kan jij advies of ondersteuning gebruiken bij een dergelijk traject? Neem dan gerust contact met ons op.

Auteur

Martin de Jong Crossminds
Martin de Jong

Senior adviseur

T: +31 6 54 60 41 00

E: martindejong@crossminds.nl