Crossminds begeleidt bedrijfsopvolging Alweco Scherminstallaties

Crossminds begeleidt bedrijfsopvolging Alweco Scherminstallaties

Directeur-grootaandeelhouder en medeoprichter Leo Alsemgeest nam in 2018 het besluit de aandelen en de algehele leiding over het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Een opvolging met juridische, financiële en organisatorische gevolgen. Crossminds werd gevraagd voor de waardebepaling en procesbegeleiding.

Alweco

Alweco is één van de grootste scherm bedrijven in de wereld wijde glastuinbouwindustrie. Samen met specialistische leveranciers uit Nederland en lokale toeleveranciers voor de tuinbouw, ontwikkelt en produceert Alweco scherminstallaties voor kwekers, waar ook ter wereld. Het bedrijf is ruim 30 jaar geleden door 2 compagnons gestart, waarna het bedrijf een flinke groei doormaakte.

 

Crossminds

Crossminds adviseurs Kees Duivestein en Martin de Jong hebben Alweco gedurende het gehele proces begeleid. Aan de hand van een plan van aanpak met veel aandacht voor de succesfactoren van de opvolging. Hierin meegenomen de topstructuur (posities en verhoudingen), het leiderschap, de samenwerking en communicatie.

 

Resultaat

Zowel de overdracht van leiding als het eigendom, is inmiddels gerealiseerd. De key players van toen zijn de leiders van nu geworden, de goede resultaten zijn voortgezet en nieuwe ambities worden vormgegeven. Daarmee ligt er een stevig fundament voor de toekomst.

 

Auteur

Kees Duivestein Crossminds
Kees Duivestein

Senior adviseur- Interim manager

T: +31 6 53 60 05 18

E: keesduivestein@crossminds.nl