Crossminds begeleidt Bonn & Mees Drijvende Bokken bij fusie met HEBO Maritiem Service

Crossminds begeleidt Bonn & Mees Drijvende Bokken bij fusie met HEBO Maritiem Service

In een opmerkelijke beweging binnen de maritieme sector hebben Bonn & Mees en HEBO Maritiem Service, twee titanen van de Rotterdamse haven, besloten hun krachten te bundelen. Crossminds heeft een rol gespeeld in het begeleiden van deze fusie die de basis legt voor een versterkte marktpositie en duurzame groei.

Bonn & Mees Drijvende Bokken

Bonn & Mees, met een indrukwekkende ervaring van ruim 135 jaar, heeft zich gespecialiseerd in het exploiteren van drijvende bokken vanuit Rotterdam om te voldoen aan de uitdagingen binnen diverse sectoren, zoals offshore installatie, decommissioning, heavy lifting en civiele constructie. Met een vloot van drie zeewaardige bokken, die een hefvermogen hebben van 400 tot 1.800 ton, biedt Bonn & Mees 24/7 veiligheid, deskundigheid, flexibiliteit en kwaliteit in hun dienstverlening.

 

HEBO Maritiem Service

HEBO, met een breed scala aan maritieme diensten, heeft zich gespecialiseerd in projecten rond integrale infrastructuur, calamiteitenbestrijding, bergingen, transport, wind en decommissioning in diverse markten. Met een omvangrijke en gevarieerde vloot van schepen streeft HEBO ernaar om de meest betrouwbare, efficiënte en aantrekkelijke oplossingen te bieden aan een diversiteit aan Europese opdrachtgevers, waaronder die in de petrochemie en weg- en waterbouw.

 

Een fusie die de maritieme sector versterkt

Deze fusie markeert niet alleen een mijlpaal in de maritieme sector maar legt ook een robuuste basis voor duurzame groei, een uitgebreider dienstenaanbod en een versterking van de marktpositie op Europees niveau. Marius Punt (CEO HEBO) en Peter Leenheer (aandeelhouder Bonn & Mees) hebben de ambitie uitgesproken om nieuwe kansen voor groei, schaalvergroting, verduurzaming en internationale ontwikkeling te benutten. Hierbij wordt actief gestreefd naar overnames en integratie van nieuwe bedrijven om het dienstenaanbod verder te completeren.

 

Crossminds

Crossminds heeft, met de betrokkenheid van Peter Leenheer en de ondersteuning van Martin de Jong, een actieve rol gespeeld bij deze transactie door het uitvoeren van financiële due diligence en het bieden van begeleiding gedurende de transactie. Namens Bonn & Mees heeft Herik Verhulst Advocaten, in de persoon van Eric Spreij, de fusie op juridisch vlak begeleid.

Auteur

Martin de Jong Crossminds
Martin de Jong

Senior adviseur

T: +31 6 54 60 41 00

E: martindejong@crossminds.nl