Crossminds ondersteunt de aandeelhouders van BICSS met de verkoop aan PearlPaint Group

Crossminds ondersteunt de aandeelhouders van BICSS met de verkoop aan PearlPaint Group

Per 1 januari 2021 heeft PearlPaint Group, BICCS Industrial Coatings & Colourants overgenomen.

BICCS

BICCS produceert en levert hoogwaardige verfsystemen, coatings en kleurpasta’s voor de industrie, industriële spuiterijen, voor de bouw- en onderhoudsbranche onder de merken BICCS en CoatRight.

 

PearlPaint Group

De PearlPaint Group ontwikkelt, produceert en levert vloei- en kneedbare kwaliteitsproducten voor herstellen, beschermen, onderhouden en reinigen en biedt dit aan onder de merken Trae Lyx, Avis, Bleko, Bolivia, Bruud, De Parel en Rolith.

De PearlPaint Group is onderdeel van Citadel Enterprises. De groep bestaat uit een aantal ondernemingen actief in techniek en industrie. Met haar werkmaatschappijen Lasaulec, Stertil Group, Stedall Vehicle Components en PearlPaint Group produceert en levert Citadel Enterprises onder meer dock- en liftproducten, gereedschappen, voertuigcomponenten, persoonlijke beschermingsmiddelen, coatings en reinigers. Dit allemaal inclusief alle bijbehorende services en diensten.

 

Vereniging

BICCS en PearlPaint zijn geen onbekenden van elkaar. Bierens Bichemie nam in 1986 Walco Coatings over waaruit Bichemie Coatings is ontstaan en dit in 2002 BICCS werd. In 2003 werd Bichemie Coatings verkocht aan de PearlPaint Group. Na ruim zeventien jaar komen Bichemie Coatings en BICCS dus weer samen in één onderneming en is de cirkel weer rond.

 

Crossminds

Crossminds heeft BICCS gedurende het gehele overnametraject begeleid. Bij de begeleiding van dit verkooptraject waren betrokken: Marco du Pré en Lars van Heeren.

Overweeg je een koop of verkoop en wil je graag de juiste partner bij dit complexe traject? Ons team van adviseurs helpen je hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur

Marco du Pré Crossminds
Marco du Pré

Senior adviseur

T: +31 6 51 37 45 31

E: marcodupre@crossminds.nl