Crossminds begeleidt de crossboarder deal tussen Pallas en P95

Crossminds begeleidt de crossboarder deal tussen Pallas en P95

De Belgische vaccincontroleur P95 heeft haar Rotterdamse branchegenoot Pallas overgenomen. Crossminds begeleidde P95 bij deze grensoverschrijdende transactie.

P95

P95 is een vaccincontrole bedrijf dat diensten levert rond het onderzoek naar ziektes en de veiligheid van vaccins. Het bedrijf bestaat 10 jaar en is gedurende deze periode gegroeid naar 50 medewerkers. P95 kan zowel bestaande studies analyseren als zelf primaire studies opzetten naar ziektes en (neven) effecten van vaccins. Door de coronacrisis lijkt het alsof de wereld vergeven is van biostatistici en epidemiologen maar niets is minder waar. Volgens Thomas Verstraeten (CEO) zijn specialisten op dit gebied moeilijk te vinden en hebben zij in het Rotterdamse Pallas een goede match kunnen vinden om de groei van de onderneming verder voort te zetten.

 

Pallas

Pallas health research and consultancy is opgericht door Judith van den Bosch.
Pallas is als onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in (volks)gezondheid, zorg en ondersteuning op het gebied van de biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, epidemiologie, volksgezondheid en gezondheidszorg. Het bedrijf heeft 20 jaar ervaring in deze branche en bestaat uit een team van 12 specialisten.

 

Cijfers

P95 maakt een sterke groei door waarbij de omzet meer dan verdubbeld is in de periode 2019 – 2020. Met de overname van Pallas is de verwachting dat de dat de omzet de komende jaren met dubbele cijfers zal groeien.

 

Financieel Dagblad (FD)

Het FD heeft over deze transactie geschreven, zie voor het artikel.

 

Crossminds

Crossminds heeft P95 gedurende het overnametraject geadviseerd en een due diligence-onderzoek uitgevoerd. Bij de begeleiding van dit aankooptraject waren vanuit Crossminds betrokken: Pieter Poortvliet en Lars van Heeren. Het due diligence-onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met specialisten van DRV Accountants & Adviseurs (Melissa Schroevers, Ramon de Jong, Tom de Rijke en Werner van Zundert).

Overweeg je een crossborder transactie en wil je graag de juiste partner bij een soortgelijk traject? Ons team van adviseurs helpen je hier graag bij! Daarnaast is Crossminds onderdeel van het internationale netwerk Moore CF, waardoor alle benodigde kennis hierdoor gewaarborgd is.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl