Crossminds begeleidt de fusie tussen Kwekerij het Westland en PowerGrow

Crossminds begeleidt de fusie tussen Kwekerij het Westland en PowerGrow

Crossminds heeft aan de kant van Kwekerij Het Westland de fusie tussen de twee partijen begeleid.

Kwekerij het Westland

Kwekerij het Westland is een paprikakwekerij met een locatie in Poeldijk en Naaldwijk.
In totaal heeft deze kwekerij 6,3 hectare kassen waar de puntpaprika’s worden geteeld. Naast het telen worden de puntpaprika’s op maat, kleur en gewicht gesorteerd en verpakt naar de wensen van de klant .

 

PowerGrow

PowerGrow teelt sinds 2007 blokpaprika’s en heeft in totaal 11,8 hectare kassen ter beschikking. Na de fusie tussen deze bedrijven zal PowerGrow zich ook gaan richten op het telen van puntpaprika’s.

 

Fuseren

De ondernemingen zijn per 1 januari 2022 op strategisch niveau gaan samenwerken om in te spelen op de schaalvergroting die momenteel plaatsvindt in de markt van groenten en fruit, zowel aan de zijde van de aanbieders als bij afnemers. Door de krachtenbundeling zet het bedrijf in op een verdere groei als puntpaprika teler om aan de toenemende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Dit traject is vanuit Crossminds ondersteund door Lars van Heeren, Martin de Jong en Donna van der Ven. Een fusie is een complex traject dat vraagt om de juiste kennis en expertise. Crossminds is een advies- en begeleidingspartner op het gebied van fusies en overnames.

Overweeg je ook een dergelijk traject? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur

Lars van Heeren Crossminds
Lars van Heeren

Senior adviseur

T: +31 6 46 41 45 58

E: larsvanheeren@crossminds.nl