Crossminds begeleidt de transactie tussen Marel Loonwerk en Van Veldhoven groep

Crossminds begeleidt de transactie tussen Marel Loonwerk en Van Veldhoven groep

Met de overname worden de krachten gebundeld van twee familiebedrijven uit het Westlandse De Lier met jarenlange ervaring op het gebied van flexibel en innovatief loonwerk voor de (glas)tuinbouw.

Marel Loonwerk stelt met deze overname de toekomst van het bedrijf zeker. (oud) Eigenaar Nico van der Marel legt uit:

“Wetende dat ik geen opvolging heb, is dit een logische stap. Een stap die nodig is om voorop te blijven lopen in het loonwerk, die kansen geeft om te verbeteren en te innoveren. Zo kunnen we de klant het beste bedienen, ook in de toekomst. Continuering, voor klanten, maar zeker ook voor de medewerkers, is een belangrijke pijler voor de overname door de Veldhoven Groep. Het komende afscheid valt mij om meerdere redenen zwaar, maar ik heb er vertrouwen in dat onder leiding van de Veldhoven Groep het bedrijf op een goede manier wordt voortgezet.”

 

Met de overname stelt de groep, waarin Machinaal Loonbedrijf Van Veldhoven zit, in staat meer capaciteit te creëren en de dienstverlening verder te optimaliseren.

Veldhoven Loonwerk heeft een duidelijke toekomstvisie waarin het tuinbouwondernemers nog beter wil ontzorgen. Marcel van Veldhoven:

“Met de samensmelting van deze twee ervaren loonbedrijven beschikken we over meer capaciteit om nog beter in te spelen op de wensen van tuinbouwbedrijven. Uitgangspunt blijft dat we ons willen onderscheiden als een sterke allround dienstverlener in loonwerk waarbij kwaliteit en flexibiliteit de boventoon voeren. Marel Loonwerk zocht continuïteit voor de toekomst en wij willen ons nog meer als totaalaanbieder in de markt profileren. Samen beschikken we over vakkundige mensen, extra machinerie en een moderne bedrijfslocatie.”

“Zo beschikt Veldhoven Loonwerk door de samenwerking over de slagkracht om te kunnen blijven vernieuwen. De pijlers daarin zijn: vakkundig, vertrouwd en vooruitstrevend. Deze drie Van Veldhoven V’s worden met de overname van Marel Loonwerk aangevuld met een vierde V, namelijk die van Volledig: zo hebben we als totaalaanbieder nu nagenoeg alle diensten in eigen huis.  Wij zijn ervan overtuigd dat onze bundeling van krachten voor al onze klanten veel voordelen biedt. Onze gezamenlijke vakmensen combineren decennia aan ervaring in loonwerk voor de tuinbouw. We zijn Nico van der Marel dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen”, sluit Marcel van Veldhoven af.

 

Crossminds heeft deze transactie begeleid. Het betrokken team bestond uit: Martin de Jong,  Lars van Heeren en Niels IJsselstein.

Kan jij advies of ondersteuning gebruiken bij een dergelijk traject? Neem dan gerust contact met ons op.

Auteur

Lars van Heeren Crossminds
Lars van Heeren

Senior adviseur

T: +31 6 46 41 45 58

E: larsvanheeren@crossminds.nl