Crossminds begeleidt de transactie tussen Van Westen Menswear en Only for Men

Crossminds begeleidt de transactie tussen Van Westen Menswear en Only for Men

Crossminds staat Van Westen Menswear bij in het verkooptraject waarbij de onderneming wordt overgedragen aan Only for Men.

Van Westen Menswear

Van Westen Menswear is een mannenmodewinkel in het centrum van Goes. Onder het genot van Italiaanse koffie worden eerlijke adviezen gegeven over de beste kledingcombinaties. De onderneming bestaat ruim honderd jaar en kenmerkt zich door haar professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid met klanten. Liefde voor de klant én het product staan centraal.

 

Pim van Westen, (oud)eigenaar van het derde generatiefamilie bedrijf:

“In Only for Men heb ik een partij gevonden met DNA wat erg goed overeen komt met dat van Van Westen. Wat betreft klantwaarde, collectie opbouw en merkenpakket zeer vergelijkbaar. Voor een vloeiende overgang is er gekozen om nog een periode Van Westen op de pui te houden, daarna gaat het over in OFM. Om een mooie mix te gaan maken tussen het goede van Van Westen en het goede van OFM. En dat gaat zeker lukken want OFM is een mooi, enthousiast en ambitievol bedrijf.

Met trots en weemoed kijk ik terug naar een mooi hoofdstuk in de Goese mode historie.”

 

Only for Men

Only for Men is een van de grote namen op het gebied van mannenmode en heeft inmiddels 20 winkels in Nederland. In maart 2023 is daar een nieuwe winkel in het Zeeuwse Sluis bijgekomen. Met de overname van Van Westen ziet Only for Men kansen om haar positie verder te versterken in Zeeland.

CEO Arthur Feenstra:

“Het familiebedrijf staat in de omgeving bekend om de sterke propositie in smartcasual, formeel en maatwerk. Omdat de persoonlijke klantbenadering, uitgebreide collectie en doelgroep ontzettend overeenkomen, was de klik met Pim van Westen snel gemaakt.

We zijn enorm trots om zo’n mooi bedrijf voort te mogen zetten. Een begrip in Zeeland. Met heel veel passie en liefde voor het mannenmodevak zullen wij klaarstaan voor de vaste klantenkring – en we hopen ook nieuwe fans te kunnen maken.”

 

Van Westen Menswear werd gedurende het traject begeleid door Pieter Poortvliet en Carolien van der Helm van Crossminds.

Van Westen Menswear

Auteur

Carolien van der Helm Crossminds
Carolien van der Helm

Adviseur

T: +31 6 31985991

E: carolienvanderhelm@crossminds.nl