Crossminds begeleidt Hametha bij de overname van MAES Tankstations

Crossminds begeleidt Hametha bij de overname van MAES Tankstations

Crossminds heeft Hametha begeleid bij de overname van MAES Tankstations, waardoor de marktpositie van Hametha versterkt wordt en nieuwe groeikansen ontstaan.

Hametha

Hametha B.V., oorspronkelijk bekend als A.A. de Haan Minerale Oliën, is een familieonderneming opgericht in 1959. Het bedrijf heeft zich gevestigd in Alblasserdam met het huidige hoofdkantoor in Oosterhout. Hametha is actief in de exploitatie van tankstations en tankopslag en investeert in strategische locaties, logistieke activiteiten en het onderhouden van langetermijnrelaties met meer dan 1.200 medewerkers. Onder leiding van de tweede en derde generatie van de familie De Haan, streeft het bedrijf naar duurzaamheid, continuïteit en waardeontwikkeling.

 

MAES Tankstations

MAES is een bedrijf dat in de jaren ’60 werd opgericht als een lokale onderneming voor de verkoop van smeermiddelen. Het is uitgegroeid tot een netwerk van bijna 300 tankstations in België. Ze bieden verschillende tankkaarten aan en streven naar kwaliteitsproducten tegen de laagste prijs. De MAES tankkaart, Hybrid Card en Mobility Card zijn enkele van hun belangrijkste producten. Klanten hebben toegang tot meer dan 1700 tankstations. MAES streeft ernaar om producten van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs aan te bieden.

 

Over de transactie

Het Brabantse familiebedrijf Hametha heeft in stilte ruim driehonderd tankstations van het Belgische bedrijf Maes overgenomen, waardoor hun omzet in één klap is verdubbeld tot €2 miljard. De overname omvat tankstations onder de merken Maes, Esso en Shell. Hametha exploiteert al zo’n 175 tankstations in Nederland onder de merknaam Haan, inclusief enkele tientallen tankstations van Exxon Mobil. Daarnaast is Hametha actief in tankopslag met terminals in Dordrecht en Antwerpen. De broers Dirk en Luc Maes, voormalige co-ceo’s van Maes, hebben hun aandelen verkocht en Gilbert van Rens is aangesteld als nieuwe CEO.

 

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1477773/brabants-familiebedrijf-hametha-verdubbelt-na-overname-omzet-tot-2-mrd-jaf3caXCB5i7?gift=5WqFO

 

Crossminds

Vanuit Crossminds is het traject begeleid door Marco du Pré en Jeroen Elst.

Auteur

Marco du Pré Crossminds
Marco du Pré

Senior adviseur

T: +31 6 51 37 45 31

E: marcodupre@crossminds.nl