Crossminds begeleidt Hefmatic bij de overname van De Nood Groep

Crossminds begeleidt Hefmatic bij de overname van De Nood Groep

Crossminds heeft Hefmatic B.V. bijgestaan tijdens de overname van De Nood Groep B.V. Door deze overname versterkt Hefmatic zijn marktpositie in Zeeland.

Hefmatic

De oorsprong van het Zeeuwse bedrijf Hefmatic gaat terug tot de jaren ’60. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in intern transport. Hefmatic specialiseert zich in het leveren van transportvoertuigen van de merken Linde en Hiab. Ook biedt het bedrijf laadkranen, containersystemen en hoogwerkers aan. Naast levering zorgt Hefmatic voor service en onderhoud.

 

De Nood

Vanaf de jaren ’90 is De Nood actief in de verkoop en verhuur van heftrucks, graafmachines, shovels en reinigingstechniek. Vanuit Kapelle in Zeeland levert De Nood diverse merken (tweedehands) transportvoertuigen en machines voor reinigingstechniek. Het bedrijf biedt ook service, onderhoud en leaseopties. De Nood onderscheidt zich met zijn snelle hydrauliekservice: ze kunnen binnen één uur in Zeeland op locatie zijn om het constructieproces voort te zetten. Hiermee toont De Nood zijn toewijding aan klanten.

 

Over de transactie

Hefmatic neemt alle aandelen van De Nood Groep B.V. over. De Nood Groep zal volledig opgaan in Hefmatic. Activiteiten gerelateerd aan reinigingstechniek vallen buiten deze transactie. Met de overname van De Nood Groep beoogt Hefmatic zijn bedrijfsvoering te versterken en zijn expertise in de sector te vergroten.

 

Crossminds

Crossminds heeft Hefmatic begeleid tijdens dit aankooptraject. Het team van Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet en Carolien van der Helm.

Ben je geïnteresseerd in begeleiding bij een vergelijkbaar traject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur

Carolien van der Helm Crossminds
Carolien van der Helm

Adviseur

T: +31 6 31985991

E: carolienvanderhelm@crossminds.nl