Crossminds begeleidt het Franse maeva bij de overname van Vacansoleil na faillissement.

Crossminds begeleidt het Franse maeva bij de overname van Vacansoleil na faillissement.

Crossminds heeft in opdracht van maeva een onderzoek uitgevoerd naar Vacansoleil, aanbieder van luxe campingvakanties, dat op 29 september 2023 failliet is verklaard. Het onderzoek, gezien de situatie onder hoge tijdsdruk uitgevoerd, richtte zich op het ondersteunen van maeva bij haar afwegingen ten aanzien van een doorstart. Op 17 oktober 2023 is gepubliceerd dat maeva het merk en de domeinnaam heeft overgenomen, samen met acht tot tien personeelsleden.

maeva

maeva, het online reisbureau van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group, is leider in Europa op het gebied van dichtbijhuisvakanties en campingvakanties. De Pierre & Vacances-Center Parcs Group opereert via haar vier merken: Pierre & Vacances, Center Parcs, Adagio en maeva. maeva vernieuwt de vakantieverhuur door een breed scala aan accommodaties te bieden, waar jaarlijks een half miljoen klanten hun vakantie boeken.

 

Vacansoleil

Sinds 1969 is Vacansoleil uitgegroeid tot marktleider in Europa op het gebied van luxe campingvakanties voor een betaalbare prijs. Het bedrijf is actief in 22 landen en biedt vakanties aan op meer dan 600 campings. Naast de reguliere campingplekken worden ook stacaravans, bungalowtenten en glampingopties aangeboden, bijvoorbeeld in luxe safaritenten.

 

Samen verder

De activiteiten van Vacansoleil sluiten goed aan op het businessconcept van maeva, aldus directeur Nicolas Beaurain (Maeva). “Vacansoleil is een goed en sterk merk met meer dan vijftig jaar ervaring in de Europese kampeermarkt. We zijn ontzettend blij dat we dit kunnen behouden en het merk een nieuwe toekomst kunnen geven, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. Met deze overname wil maeva bijdragen aan de dynamiek van de campingsector. Wij gaan daar de komende maanden hard aan werken.”

 

Team

Het team van Crossminds dat maeva heeft bijgestaan, bestond uit Carolien van der Helm, Levi Lindhout, Martin de Jong, Pieter Poortvliet en Tim Crucq.
Door Moore DRV is expertise op het gebied van fiscaliteit en pensioenen ingebracht door Danny Nieuwenhuijze, Gijs Kramer, Henk van Assen en Ramon de Jong.

Voor het volledige persbericht van maeva, zie: maeva gaat Vacansoleil opbouwen – Vacansoleil.

Auteur

Carolien van der Helm Crossminds
Carolien van der Helm

Adviseur

T: +31 6 31985991

E: carolienvanderhelm@crossminds.nl