Crossminds begeleidt joint venture tussen Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs.

Crossminds begeleidt joint venture tussen Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs.

Beide in 1880 opgerichte familie bedrijven ondertekenden een intentieverklaring waarbij Cornelis Vrolijk gaat deelnemen in de schaal- en schelpdieractiviteiten van Krijn Verwijs.

Krijn Verwijs Yerseke

In de Verwijs-familie draait alles om de zee. Overgrootvader en oprichter Pieter Verwijs begon in 1880 met het kweken van oesters.

‘’We zijn trots dat we zijn nalatenschap met Premier kunnen voortzetten en zorgen er elke dag voor dat onze klanten over de hele wereld kunnen genieten van een volledig assortiment schaal- en schelpdieren en zeegroenten.’’

Door de actieve rol in de gehele productieketen van bron tot bord, zijn zij in staat uitstekende kwaliteit te behouden en de meest verse producten te leveren.

 

Cornelis Vrolijk

De basis voor Cornelis Vrolijk is gelegd in 1880 door Frank Vrolijk op Scheveningen. Het familiebedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een familie van bedrijven actief in de vangst, kweek en verwerking van vis en garnalen.

‘’Al meer dan 100 jaar halen onze vakmensen de beste producten uit de zee. Cornelis Vrolijk is actief in de hele keten, van schip naar schap, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke waarden zijn.’’

 

Joint Venture

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs hebben de ambitie om de regisseur van het visschap te worden. Door hun decennialange ervaring in de vissector kunnen zij helpen het visschap te vullen met gezonde producten. Innovaties, zoals ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod in vissoorten, zorgt voor een divers en vernieuwend portfolio. De producten worden duurzaam gevist en gekweekt, waarbij beide bedrijven continu zoeken naar verbeteringen op het gebied van CO2 reductie en circulariteit.

“Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner, bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie,” licht Caroline Verwijs, directeur Krijn Verwijs Yerseke, toe. “Wij blijven Krijn Verwijs, een familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor de schelpdiersector en daarbij het belang onderstreept van een gezonde Nederlandse mossel- en oestersector. We behouden ook onze Premier-brand en slogan, ‘Seafarmers by Nature,’ waaronder we onze producten verkopen.”

Annerieke Vrolijk, algemeen directeur van Cornelis Vrolijk: “In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan.” Daarnaast sluit de strategie van het bedrijf uit Yerseke naadloos aan bij  de van schip naar schap strategie van Cornelis Vrolijk.

De 50-50 joint venture ambieert versterking in de keten en een gezamenlijke verkoopstrategie op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Beide bedrijven verwachten met deze samenwerking de groeiambities voor de komende jaren waar te maken. Hierbij spelen duurzame en intensieve relaties met de kwekers, het voortzetten van het familiebedrijf en het borgen van de voedselzekerheid een cruciale rol.

 

Het team vanuit Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet en Jeffrey Kiepe in nauwe samenwerking met Manfred Zurhorst van Moore DRV. Zowel Crossminds als Moore DRV hebben een ruime ervaring in de schaal- en schelpdiersector.

Pieter Poortvliet: “Een transactie tussen partijen met beide een prachtige historie en wederzijds respect. Een samenwerking die voor beide partijen een win-win-situatie oplevert.”

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl