Crossminds begeleidt Kwekerij Tabos bij de verkoop van de onderneming

Crossminds begeleidt Kwekerij Tabos bij de verkoop van de onderneming

Tabos is een modern glastuinderij bedrijf die biologisch tomaten en paprika’s teelt in Vierpolders. De familie Bos heeft Tabos vele jaren geleid en besloten om de aandelen over te dragen aan een bekend gezicht binnen de onderneming, de bedrijfsleider. Crossminds heeft de familie Bos begeleid bij de verkoop.

Wat maakt Kwekerij Tabos zo speciaal?

In 2012 is familie Bos begonnen met het biologisch telen van paprika’s en tomaten. Dit startte in beginsel met 17.000 m2. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een oppervlak van 8,2 ha. Door het biologisch telen wordt er circa 70% van de energiebehoefte op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd. Tevens maakt de kwekerij gebruik van vloeibaar CO2, waardoor het bedrijf vrijwel niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

 

Overdracht

Familie Bos vond dat het tijd was om de touwtjes uit handen te geven en besloot het bedrijf over te dragen aan de heer Van Spronsen (de bedrijfsleider). De heer van Spronsen en familie Bos blijven de komende jaren intensief samenwerken om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Crossminds

Crossminds heeft een ruime ervaring in het begeleiden van glastuinbouw bedrijven in het kader van bedrijfsopvolging. De transactie  is begeleidt door Martin de Jong en Lars van Heeren.

Overweeg je een overname en wil je graag de juiste partner bij dit complexe traject? Ons team van adviseurs helpen je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Auteur

Lars van Heeren Crossminds
Lars van Heeren

Senior adviseur

T: +31 6 46 41 45 58

E: larsvanheeren@crossminds.nl