Crossminds begeleidt Le Petit Pêcheur bij verkoop aan Aquamossel-Triton v.o.f.

Crossminds begeleidt Le Petit Pêcheur bij verkoop aan Aquamossel-Triton v.o.f.

Aquamossel-Triton neemt per 1 mei 2021 de handelsactiviteiten van Le Petit Pêcheur te Yerseke over.

Le Petit Pêcheur

Le Petit Pêcheur is een handelsonderneming van schelp- en schaaldieren met het grootste overdekte welzijnsresort voor levende schelp- en schaaldieren en is hiermee uniek in de wereld.

Het bedrijf is gevestigd in Zeeland in de directe nabijheid van de Oosterschelde, één van de schoonste wateren van Europa met een overvloed aan zeeleven waaronder unieke lokale soorten, zoals blauwe kreeften en platte oesters.

Het pand beschikt over 20 inpandige bassins en een groot high-tech filtratiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de producten van levende schelp- en schaaldieren op het hoogste kwaliteitsniveau worden gehouden. Het systeem is volledig biologisch, zonder gebruik te maken van chemische stoffen.

 

Aquamossel

Precies een jaar geleden fuseerde Aquamossel met Triton. Aquamossel heeft door middel van deze fusie haar marktaandeel vergroot op het gebied van handel in verse mosselen en ging verder onder de naam Aquamossel-Triton.

Nu een jaar verder, is de ambitie niet verloren. Aquamossel wil de foodindustrie zo goed mogelijk kunnen bedienen met levende schaal- en schelpdieren van topkwaliteit. “Levende kreeften, king crab, kokkels, scheermessen, vongole en ga zo nog maar even door.”, aldus Inger Naess-Schmidt (directie).
Hieruit ontstond de inspiratie om meer te kunnen aanbieden dan mosselen alleen. Hierin hebben zij een goede match kunnen vinden in Le Petit Pêcheur.

De activiteiten van Le Petit Pêcheur worden volledig geïntegreerd binnen de organisatie van Aquamossel-Triton.

 

Crossminds heeft het traject begeleid, van het zoeken van kandidaten tot de begeleiding van de overname. Hierbij waren Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde betrokken.

Overweeg je zelf ook een aan- of verkooptraject en kan je hier hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.