Crossminds begeleidt Lineage Logistics bij versterking van de marktpositie in Europa met overnames

Crossminds begeleidt Lineage Logistics bij versterking van de marktpositie in Europa met overnames

Lineage Logistics vergroot haar marktaandeel in de gekoelde opslag in Europa met de overname van Van Soest Coldstores N.V. te Rijkevorsel (België) en Van Soest Coldstores Venlo B.V. (Nederland).

Lineage

Lineage is de grootste speler ter wereld op het gebied van logistiek en gekoelde opslag. In december 2008 heeft Lineage haar eerste koelhuis aangekocht. Tegenwoordig beschikt het bedrijf over ruim 200 vestigingen met ruim 10.000 toegewijde werknemers.

Lineage bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren, variërend van Fortune 500 bedrijven tot groeiende, regionale voedselproducenten. De onderneming behandelt en verzorgt de opslag van diverse producten, en is ook actief als distributiepartner voor enkele van de grootste en snelst groeiende retailers van voedsel. De transportdivisie van Lineage biedt bovendien geïntegreerde transportoplossingen voor diverse ingewikkelde supply chains. Daarnaast weet Lineage toegevoegde waarde te leveren in andere temperature-controlled supply chains.

Lineage versterkte in 2017 haar positie in Europa door de overname van Partner Logistics, een marktleider in Europa op het gebied van cold storage. Door de overname van de bedrijfsactiviteiten van de bedrijven uit Nederland en België, weet Lineage Logistics haar marktpositie in Europa verder uit te breiden.

 

Van Soest

Sinds 1984 is Van Soest Coldstores gespecialiseerd in de op- en overslag van gekoelde en diepgevroren voedingsproducten. De groep biedt een totale opslagcapaciteit van 75.000 palletplaatsen. Van Soest heeft vestigingen in Rijkevorsel, Venlo en Gameren. De vestiging Gameren maakt geen onderdeel uit van deze transactie.

 

Crossminds heeft het financiële en personele due diligence uitgevoerd. Het due diligence team vanuit Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet en Arjen van de Velde. Collega’s van DRV Accountants en Adviseurs en Moore Stephens Belgium ondersteunden bij het uitvoeren van een due diligence naar de HRM aspecten. Daarnaast is gedurende het traject nauw samengewerkt met Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl