Crossminds begeleidt Lineage Logistics en Bay Grove bij de verkoop van Dedert IJs aan Nimbus Investment

Crossminds begeleidt Lineage Logistics en Bay Grove bij de verkoop van Dedert IJs aan Nimbus Investment

Lineage Logistics, de wereldwijde marktleider op het gebied van temperatuur gereguleerde logistiek en gekoelde opslag, heeft haar Nederlandse deelneming Dedert IJs verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus Investments.

Lineage Logistics

Lineage Logistics beheert meer dan 400 koel- en vrieshuizen in ongeveer zestien landen. Het bedrijf bedient klanten in de voedsel- en beperkt houdbare sectoren, biedt toegang tot een wereldwijd netwerk van temperatuur gereguleerde opslagfaciliteiten verspreid over Noord-Amerika, Europa, en Azië, en verzorgt zowel de opslag als de bijbehorende logistieke dienstverlening. Lineage heeft de afgelopen jaren een significante groei doorgemaakt, mede door diverse overnames.

 

Dedert IJs

Als een van de Europese marktleiders in de productie van waterijs, bedient Dedert IJs de wereldwijde markt met een uitgebreid assortiment vanuit de productiefaciliteit in Roermond. In 2018 werd het bedrijf eigendom van Lineage Logistics, volgend op de overname van Yearsley Group Limited. Na de verkoop aan Nimbus Investment blijft Lineage een leverancier voor Dedert IJs, specifiek op het gebied van koel- en vriesopslag.

 

Crossminds

Het team van Crossminds, bestaande uit Lars van Heeren, Donna van der Ven, Jorrit op den Dries, Pieter Poortvliet, en Martin de Jong, heeft vendor due diligence en vendor assist-werkzaamheden uitgevoerd. Gedurende het traject is er nauw samengewerkt met Lineage Logistics, Bay Grove – de Amerikaanse private equity-partij achter Lineage – en overige adviseurs, waarbij een naadloze overgang en strategische positionering centraal stonden.

Auteur

Donna van der Ven Crossminds
Donna van der Ven

Analist

T: +31 6 29 64 06 82

E: donnavanderven@crossminds.nl