Crossminds begeleidt Lineage Logistics en Bay Grove bij overname van Rotterdamse expediteur UTI Forwarding

Crossminds begeleidt Lineage Logistics en Bay Grove bij overname van Rotterdamse expediteur UTI Forwarding

Lineage Logistics, de grootste speler ter wereld op het gebied van logistiek en gekoelde opslag, treedt met de overname van UTI Forwarding toe tot de freight forwarding markt in Europa. De overname is de vijfde overname van Lineage in Nederland in enkele jaren tijd.

Lineage Logistics

Lineage heeft wereldwijd meer dan 300 opslagfaciliteiten en bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Dit varieert van Fortune 500 bedrijven tot groeiende, regionale voedselproducenten. De onderneming behandelt en verzorgt de opslag van diverse producten en is ook actief als distributiepartner voor diverse ondernemingen in de voedselindustrie. De transportdivisie van Lineage biedt bovendien geïntegreerde transportoplossingen voor diverse ingewikkelde supply chains.

 

UTI Forwarding

UTI Forwarding, opgericht in 1961, is een toonaangevend expeditiebedrijf dat strategisch gevestigd is in Rotterdam en tevens een kantoor heeft in Gdansk, Polen. De onderneming is gespecialiseerd in de export en import van gekoelde containerladingen. Met meer dan 400 klanten beheert UTI containerladingen van en naar elke haven ter wereld.

Juist op het gebied van freight forwarding had Lineage beperkte activiteiten in Europa. Met de overname van UTI Forwarding wordt het Europese logistieke aanbod uitgebreid. De overname markeert Lineage’s entree in de Europese expeditie-industrie en versterkt het vermogen van de onderneming om goederen efficiënt te verplaatsen via haar wereldwijde netwerk van faciliteiten.

“We are thrilled about our acquisition of UTI. Together we will offer a one stop solution to our shared customers that creates new efficiencies between import and export-based container movements and our warehouses that will help us reduce waste in the supply chain.” zegt Mike McClendon, President van International Operations & EVP van Network Optimization bij Lineage.

 

Financieel Dagblad (FD)

Het FD heeft over deze transactie geschreven, zie voor het artikel.

 

Crossminds

Crossminds heeft het financiële due diligence uitgevoerd. Het team vanuit Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet, Arjen van de Velde, Jochem Havelaar en Tim Crucq. Gedurende het traject is nauw samengewerkt met Bay Grove, de Amerikaanse Private Equity partij achter Lineage en de overige adviseurs.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl