Crossminds begeleidt Magnum Heating Group bij verkoop aan Smile Invest

Crossminds begeleidt Magnum Heating Group bij verkoop aan Smile Invest

Crossminds heeft Magnum Heating Group begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan Smile Invest per september 2019. Smile Invest is een participatiemaatschappij die investeert in ambitieuze groei bedrijven.

Magnum Heating Groep verkoopt meerderheidsbelang aan Smile Invest

Magnum Heating Group is een succesvol snelgroeiend Nederlands bedrijf met 26 jaar ervaring in vloerverwarming.

Magnum Heating Groep is opgericht in 1992 door Gio Cleophas. In bijna dertig jaar tijd is het Nederlandse bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle, snel groeiende marktleider in Europa als designer, producent en leverancier van vloerverwarmings-systemen op basis van elektro- en water-technologie, en aanverwante producten voor residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Magnum Heating Groep realiseert met zeventig werknemers een ‘gezonde winstmarge’.

Vanuit haar nieuwe kantoor en distributiecentrum in Tholen speelt Magnum Heating Groep in op kansen in de markt, zoals de energietransitie en duurzaamheidstrends in de bouwsector. De participatie van Smile Invest maakt de verdere (internationale) groei mogelijk, waarbij met name wordt gedacht aan België, Duitsland en de Scandinavische landen. Hierbij wordt ingezet op de ontwikkeling en verkoop van verdere innovatieve producten voor de residentiële renovatie en nieuwbouw. Smile Invest verwacht in vijf jaar tijd het volume te kunnen verdubbelen. De zittende directie en Gio Cleophas participeren eveneens in Magnum Heating Group. Gio Cleophas heeft afscheid genomen van de dagelijkse leiding.

Smile Invest is een relatief jonge Belgisch-Nederlandse participatiemaatschappij met €350 mln. in beheer, bijeengebracht door een groep van veertig gefortuneerde zakenmensen en ondernemersfamilies in België en Nederland.

De transactie is vanuit Crossminds ondersteund door Marco du Pré en Liane Keijzer-Okhuijsen.

Auteur

Marco du Pré Crossminds
Marco du Pré

Senior adviseur

T: +31 6 51 37 45 31

E: marcodupre@crossminds.nl