Crossminds begeleidt management buy-in bij Koekela

Crossminds begeleidt management buy-in bij Koekela

Toetredend management heeft alle aandelen van Koekela verworven. Crossminds heeft in dit proces due diligence uitgevoerd op financieel, fiscaal, pensioen, en personeelsgebied.

Koekela

Sinds 2003 is Koekela gespecialiseerd in patisserie met Amerikaanse invloeden, zoals taarten, cheesecakes, brownies, bars en vergelijkbare producten. Koekela onderscheidt zich door kwalitatief hoogstaande, verse producten zonder kunstmatige toevoegingen van kleur- en geurstoffen te verkopen, bereid op ambachtelijke wijze in de eigen bakkerij. In de afgelopen 20 jaar is Koekela uitgegroeid tot een waar Rotterdams begrip, zowel in de B2B- als de B2C-markt. Rotterdammers zien dan ook met regelmaat een rij staan bij de Koekela-winkel op de Nieuwe Binnenweg. In 2020 werd er een Koekela-vestiging in Den Haag geopend om de naamsbekendheid verder te vergroten en de huidige marktpositie te versterken.

 

De Transactie

Het nieuwe management heeft de aandelen van Koekela gekocht en neemt daarmee de bakkerij in Schiedam en de twee filialen in Rotterdam en Den Haag over. Hierbij is verschillende due diligence uitgevoerd door Crossminds.

Het nieuwe management ziet verdere groeimogelijkheden in de regio Groot-Rotterdam met betrekking tot de uitbreiding van het klantenbestand. Hiervoor zal onder meer worden gefocust op horecaklanten en het bedrijfsleven, en wordt er gekeken naar shop-in-shop-mogelijkheden bij speciaalzaken en zelfstandige supermarkten. Op de lange termijn wil het nieuwe management ook het aantal winkellocaties uitbreiden om de naamsbekendheid verder te vergroten.

 

Crossminds

Vanuit Crossminds hebben Pieter Poortvliet, Carolien van der Helm en Hana Hodzic het nieuwe management bijgestaan in de buy-in door het financieel, fiscaal, pensioen en personeel Due Diligence uit te voeren in samenwerking met Moore DRV.

Auteur

Hana Hodzic Crossminds
Hana Hodzic

Analist

T:

E: hanahodzic@crossminds.nl