Crossminds begeleidt ModuVision bij overname door Knauer (Berlijn)

Crossminds begeleidt ModuVision bij overname door Knauer (Berlijn)

ModuVision is overgenomen door Knauer, een Duitse onderneming die high-tech analyseapparatuur maakt.

ModuVision

ModuVision Technologies is een holding met twee bedrijven. Voortbouwend op meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring bieden zij een reeks hoogwaardige OEM-producten voor de markt van analytische instrumentatie. Het bedrijf ontwikkelt bijzondere toepassingen voor analytische test- en meetapparaten, voor gebruik in chemisch-analytische testlaboratoria (pharma, food, chemie, milieu).

Het Moduvision-team bestaat momenteel uit 13 medewerkers, maar verwachten de aankomende tijd nieuwe collega’s te mogen verwelkomen door het maken van deze stap.

 

KNAUER

KNAUER Wissenschaftliche Geräte GmbH ontwikkelt en produceert high-tech analyseapparatuur in Berlijn, Duitsland en is vooral bekend van vloeistofchromatografiesystemen en -componenten. Knauer maakt naast analyseapparatuur ook productiemiddelen voor vaccins. Eigenaresse Alexandra Knauer leidt het in Berlijn gevestigde bedrijf samen met Carsten Losch. Beiden zetten zich in voor een duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering met aandacht voor de gebruikers, de 170 medewerkers en de maatschappij.

“We kijken uit naar een zeer nauwe samenwerking met de experts van ModuVision. Deze overname past zeer goed in onze strategie”, aldus de CEO’s Alexandra Knauer en Carsten Losch van KNAUER.

 

Overname

De locatie Vlissingen (ModuVision) zal blijven dienen als basis voor deze activiteiten en na verloop van tijd zal de operatie worden uitgebreid vanuit een nieuw kantoorgebouw. Het bedrijf laat momenteel namelijk een nieuw kantoor aan de Prins Hendrikweg (Vlissingen) bouwen. Dit gebouw zal volgend voorjaar opgeleverd worden, waar ModuVision de onderste twee verdiepingen zal gaan bezetten. Het management van ModuVision kan zich echter voorstellen dat het bedrijf nog één of twee verdiepingen van het zeven bouwlagen tellende pand in gebruik neemt, omdat zij er namelijk vanuit gaan dat het bedrijf de komende jaren nog weleens erg kan groeien door deze overname en dat de productiehal al gauw te klein zou kunnen worden.

‘’Knauer profiteert van onze kennis van robotica en kan als groot bedrijf onze distributie beter gaan regelen. Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met KNAUER en verwachten een groot voordeel voor beide bedrijven,” aldus ModuVision CEO Jan Willem Mol.

 

Het KNAUER-team werd verliefd op de liquid handlers van ModuVision en de contracten werden op 13 juni 2022 in Vlissingen ondertekend. ModuVision BV zal blijven bestaan als een zelfstandig filiaal van KNAUER en beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat een zeer nauwe samenwerking een win-win situatie zal zijn voor beide teams. Alle contracten met werknemers, leveranciers en partners zullen van kracht blijven. ModuVision zal klanten op het gebied van GC en LC blijven bedienen.

 

Het team vanuit Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet, Lars van Heeren en Donna van der Ven.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl