Crossminds begeleidt Stichting Vakinstelling SVO bij overname van De Horeca Academie

Crossminds begeleidt Stichting Vakinstelling SVO bij overname van De Horeca Academie

In een strategische zet binnen de educatieve sector van de food- en horecabranche, heeft Stichting Vakinstelling SVO, een prominente opleider in de foodsector, De Horeca Academie overgenomen. Dit artikel belicht de betrokken entiteiten en de implicaties van deze overname.

Stichting Vakinstelling SVO

Stichting Vakinstelling SVO (hierna: ‘SVO’) fungeert als een landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en heeft vestigingen door heel Nederland. De organisatie zet zich in voor kwaliteit en optimale ontwikkeling van studenten. SVO’s mbo-opleidingen, die sterk praktijkgericht zijn, bereiden studenten voor op een bloeiende carrière binnen de foodsector. Om kwaliteit te waarborgen en een breed scala aan opleidingstrajecten te bieden, werkt SVO nauw samen met diverse opleidingsorganisaties, waaronder De Horeca Academie.

 

De Horeca Academie

De Horeca Academie, een kleinschalige, erkende mbo- en brancheopleider in de horeca, onderscheidt zich door persoonlijke aandacht dankzij haar kleinschaligheid. Bovendien worden de opleidingen verzorgd door professionals uit de praktijk, wat zorgt voor het overbrengen van relevante know-how.

 

Overname versterkt positie van SVO in de foodsector

De fusie van beide organisaties versterkt het aanbod van SVO vakopleiding food aan (toekomstige) culinaire professionals door het aanbieden van hoogwaardige opleidingen en innovatieve trainingen. Dit markeert een significante vooruitgang in het aanbod voor een leven lang ontwikkelen (LLO). Roeland Buijsse, voorzitter van de Raad van Bestuur van SVO vakopleiding food, uit zijn enthousiasme over de overname: “We zijn verheugd om de Horeca Academie te verwelkomen in de SVO-familie. Waar wij al opleidingen en trainingen verzorgen op het gebied van onder meer foodservice en het slagersvak, vormt de Horeca Academie een waardevolle aanvulling op ons opleidingsaanbod.” Antoine Defesche, directeur en mede-eigenaar van de Horeca Academie, bevestigt dit. “De Horeca Academie levert maatwerk met particuliere koks- en managementopleidingen, Engelstalige vakcursussen en praktische trainingen, zoals leermeesterschap. SVO vakopleiding food biedt onze organisatie de nodige stabiliteit om onze studenten en bedrijven nog beter te bedienen, waarbij innovatie en traditie hand in hand gaan.”

 

Crossminds

Crossminds heeft SVO bijgestaan door het uitvoeren van een financieel due diligence en het bieden van begeleiding tijdens de transactie. Pieter Poortvliet, Jorrit op den Dries en Niels IJsselstein hebben vanuit Crossminds een actieve rol gespeeld bij deze transactie.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl