Crossminds begeleidt TopzorgGroep bij de overname van OCA

Crossminds begeleidt TopzorgGroep bij de overname van OCA

Met de overname van OCA waarborgt TopzorgGroep de continuïteit van OCA. OCA,  expert op het gebied van revalidatie, verkeerde eerder dit jaar in zwaar weer.  Door de overname blijven cliënten van OCA van zorg voorzien. Tegelijkertijd verstevigt TopzorgGroep met de overname haar huidige positie in de medisch specialistische revalidatie, bedrijfszorg, letselschade, en re-integratie.

TopzorgGroep

TopzorgGroep is opgericht in de zomer van 2019 en is een groeiende keten van multidisciplinaire praktijken in Nederland. TopzorgGroep heeft als doel het verlenen van de beste paramedische zorg met alle specialisaties op het gebied van onder andere fysiotherapie en leefstijl. Samen met (dochter-)ondernemingen SRN Revalidatie en Medinello Groep biedt TopzorgGroep op haar locaties eveneens medisch specialistische revalidatiezorg aan. De basis in de medisch specialistische revalidatie is door de toevoeging van OCA verder uitgebreid en verstevigd.

 

OCA

OCA is gespecialiseerd in behandelingen op het gebied van medisch specialistische revalidatie, bedrijfszorg en revalidatie na letselschade. OCA verkeerder eerder dit jaar in zwaar weer. Als gevolg van de overname kan de OCA-organisatie worden voortgezet, en wordt de zorg voor cliënten van OCA gewaarborgd. TopzorgGroep gaat samen met de verschillende centra en medewerkers van OCA werken aan het herstel van de onderneming. Het doel is om met OCA – in lijn met de landelijke ontwikkelingen – te komen tot een passend innovatief aanbod op het gebied van multidisciplinaire dienstverlening, zoals de eerstelijns multidisciplinaire zorg en bedrijfszorg. De samenwerking tussen TopzorgGroep en OCA moet bijdragen aan de continuïteit, kwalitatieve groei, innovatiekracht en toekomstbestendigheid van beide organisaties.

Rick Motta, CFO bij TopzorgGroep, noemt de overname in lijn met de ‘passende zorgambitie’: “Het belangrijkste is dat we er met deze stap voor hebben gezorgd dat OCA verder kan en de cliënten van OCA de zorg blijven krijgen die ze nodig hebben. Wij willen werken aan herstel en vanuit een gezonde basis groei en synergie realiseren. De werkwijze van OCA past uitstekend binnen onze visie op multidisciplinaire dienstverlening en de ‘passende zorg’ gedachte van het door het kabinet gepresenteerde integraal zorgakkoord (IZA). Als disciplines samenwerken in plaats van langs elkaar heen, dan wordt de zorg efficiënter en kosten-effectiever.”

 

Crossminds

Crossminds heeft TopzorgGroep ondersteund bij deze transactie door het uitvoeren van een financieel onderzoek en algehele advisering ten aanzien van de transactie.

Vanuit Crossminds zijn Pieter Poortvliet, Martin de Jong en Donna van der Ven betrokken geweest bij de transactie.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl