Crossminds heeft AcouSoft Informatisering B.V. begeleid bij de overname door Auditdata A/S!

Crossminds heeft AcouSoft Informatisering B.V. begeleid bij de overname door Auditdata A/S!

AcouSoft Informatisering B.V. is op 22 augustus 2023 overgenomen door Auditdata A/S. Deze overname past in de groeistrategie van Auditdata en versterkt hun positie in Nederland. Voor AcouSoft biedt dit de mogelijkheid om mee te groeien in een grotere organisatie en toegang te krijgen tot nieuwe producten en diensten.

AcouSoft Informatisering B.V.

AcouSoft Informatisering is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software op het gebied van audiologie. Het bedrijf levert producten en diensten aan audiciens en zorginstellingen. Denk hierbij aan zowel front- als backoffice-oplossingen voor de audicien branche, waarbij elektronisch declareren naar diverse zorgverzekeraars een belangrijke rol speelt. Met al deze kennis en ervaring kan AcouSoft Informatisering oplossingen op maat bieden. Daarnaast is AcouSoft toonaangevend in het leveren van software aan ziekenhuizen en audiologische centra. De applicaties zijn in staat om koppelingen te realiseren tussen het ziekenhuisinformatiesysteem en diverse audiologische apparaten.

 

Auditdata A/S

Auditdata is een in Denemarken gevestigd bedrijf en helpt hoorzorgaanbieders hun klinische zorg te verbeteren en hun bedrijfsprestaties te stimuleren. Hun bekroonde en datagestuurde oplossingen zijn geschikt voor klanten in alle stadia van de hoorzorglevenscyclus. Door gegevens te analyseren en te activeren, kunnen zij meer mensen met gehoorverlies helpen.

“De producten en diensten van Auditdata vullen die van AcouSoft perfect aan, tot voordeel van de klanten van AcouSoft,” aldus Kurt Bager, CEO van Auditdata.

De directie van AcouSoft Informatisering B.V., bestaande uit Hans Schneider en zijn zoon Koen Schneider, blijft voorlopig aan. Hans Schneider zal zorgdragen voor een goede overdracht voordat hij met pensioen gaat. “Auditdata is als een grote broer van ons, en we kennen elkaar al lang vanuit ons werkveld. AcouSoft bedient de Nederlandse markt en Auditdata praktisch de rest van de wereld. Door deze overname kunnen beide bedrijven grote stappen maken, en voor mijn zoon Koen kan dit zijn carrière een boost geven. Ik heb dan ook alle vertrouwen in Auditdata,” zegt Hans Schneider.

Voorlopig zullen de partijen separaat de markt blijven bedienen. Dit betekent dat klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde dienstverlening die ze gewend zijn. Alles bij elkaar lijkt de overname van AcouSoft door Auditdata een goede zet voor beide partijen.

 

Vanuit Crossminds heeft Levi Lindhout AcouSoft Informatisering B.V. begeleid bij het gehele overnameproces, van de eerste gesprekken tot aan de uiteindelijke transactie.

Auteur

Levi Lindhout
Levi Lindhout

Analist

T: +31 85 2007499

E: levilindhout@crossminds.nl