Crossminds heeft de transactie begeleid waarin Orange Cooling een meerderheidsbelang neemt in Smartbox Nederland, Smartbox International en Allro-plast Carrosserieën.

Crossminds heeft de transactie begeleid waarin Orange Cooling een meerderheidsbelang neemt in Smartbox Nederland, Smartbox International en Allro-plast Carrosserieën.

Dit is een belangrijke stap voor beide partijen, omdat het hen zal helpen om hun positie in de markt te versterken en hun aanbod van producten en diensten uit te breiden.

Orange Cooling

Orange Cooling B.V. is een toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van koeltechniek en klimaatbeheersing. Met een focus op duurzaamheid, energie-efficiëntie en innovatie biedt het bedrijf milieuvriendelijke oplossingen voor commerciële en industriële klanten.

Volgens de CEO van Orange Cooling zal deze transactie de groei van het bedrijf verder versnellen en hun positie in de markt versterken:

“We zijn verheugd om samen te werken met Smartbox en Allro-plast Carrosserieën en zijn ervan overtuigd dat we onze klanten een nog betere service kunnen bieden met ons gecombineerde aanbod van producten en diensten.”

Gert-Jan Hoekman, directeur Does Transportkoeling en medeaandeelhouder van Orange Cooling, zal de bedrijven helpen bij de verdere ontwikkeling van producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor het uitrollen van de commerciële strategie de komende jaren.

 

Smartbox

Smartbox, bestaande uit Smartbox Nederland B.V., Smartbox International B.V. en Allro-Plast Carrosserieën (APC), is een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van laadbakken, geïsoleerde carrosserieën en koelcontainers voor de transportsector. Met een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie heeft Smartbox een solide reputatie opgebouwd en een loyale klantenkring verworven. Haar grootste bekendheid ontleend smartbox aan het ontwerpen en produceren van de lichtste laadbak van Europa.

 

Edwin Voet treedt zich terug als aandeelhouder en Peter Mol behoudt een deel van zijn aandelen in Smartbox. Voor de aankomende jaren blijven beiden nog wel betrokken in de dagelijkse leiding van de bedrijven. Peter en Edwin:

“Wij zijn erg content met de inbreng van Orange Cooling en zullen met hen de activiteiten van de groep verder uit gaan bouwen. Samen met onze dealers en importeurs kunnen we hierdoor de klanten van Smartbox en APC nog beter van dienst zijn en werken aan een gezonde, duurzame toekomst.”

 

Door de transactie kunnen Orange Cooling en Smartbox hun expertise bundelen en hun klanten een completer productaanbod bieden. Dit zal hen in staat stellen om beter in te spelen op de vraag naar duurzame en efficiënte koel- en vriestechnologie en bedrijfswagenoplossingen. Daarnaast kunnen ze door de samenwerking met Allro-plast Carrosserieën hun productiecapaciteit vergroten en hun dienstverlening verder verbeteren.

 

Crossminds

Vanuit Crossminds heeft Pieter Poortvliet de eigenaren Edwin Voet en Peter Mol, van Smartbox, mogen begeleiden met deze transactie.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl