Crossminds heeft Lineage Logistics begeleid bij de overname van een faciliteit van Kloosterboer Noorwegen

Crossminds heeft Lineage Logistics begeleid bij de overname van een faciliteit van Kloosterboer Noorwegen

Lineage is de grootste speler ter wereld op het gebied van logistiek en gekoelde opslag. In december 2008 heeft Lineage haar eerste koelhuis aangekocht. Tegenwoordig beschikt het bedrijf over ruim 330 vestigingen met ruim 16.000 toegewijde werknemers in 15 landen.

Lineage bedient klanten met activiteiten in de gehele voedsel- en beperkt houdbare sectoren. Dit varieert van Fortune 500 bedrijven tot groeiende, regionale voedselproducenten. De onderneming behandelt en verzorgt de opslag van diverse producten, en is ook actief als distributiepartner voor enkele van de grootste en snelst groeiende retailers van voedsel. De transportdivisie van Lineage biedt bovendien geïntegreerde transportoplossingen voor diverse ingewikkelde supply chains. Daarnaast weet Lineage toegevoegde waarde te leveren in andere temperature-controlled supply chains.

Lineage versterkte in 2017 haar positie in Europa door de overname van Partner Logistics. Deze is een marktleider in Europa op het gebied van cold storage. Ook in 2019 en 2020 heeft Lineage haar positie versterkt in Europa met diverse overnames.

 

Kloosterboer

Kloosterboer Noorwegen is een toonaangevende partij in gekoelde opslag in Noord-Europa, en is strategisch gevestigd net buiten Oslo. De faciliteit beschikt over 17.500 palletplaatsen en bedient zowel food producenten als retailers.

De Kloosterboer Groep is een familiebedrijf met 95 jaar ervaring in de behandeling van temperatuur gecontroleerde voedingsproducten, zoals vis, vlees, fruit, vruchtensappen / -concentraten, zuivel- en aardappelproducten. Kloosterboer ontwikkelt en levert innovatieve en duurzame oplossingen in de supply chain voor geconditioneerde voedingsmiddelen. Kloosterboer streeft naar langdurige relaties en wil kosten besparen voor haar klanten en het serviceniveau verhogen. Het bedrijf is gespecialiseerd in warehousing, stuwadoorswerk, expeditie, verzending, douane en logistieke IT. Met meer dan 4,7 miljoen m3 / 700.000 ton opslagcapaciteit in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Canada en Zuid-Afrika is Kloosterboer een van de toonaangevende bedrijven in deze sector.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl