Crossminds heeft Luijten-VVZ begeleid bij de overname van Lak Techniek Brabant

Crossminds heeft Luijten-VVZ begeleid bij de overname van Lak Techniek Brabant

Luijten-VVZ heeft met terugwerkende kracht alle activiteiten overgenomen van branchegenoot Lak Techniek Brabant uit Breda.

Luijten-VVZ

Luijten-VVZ is ontstaan uit een fusie tussen Luijten verf te Dordrecht en Verf Verkoop Zeeland te Goes.

De verfgroothandel met ca. 130 medewerkers is actief in meerdere sectoren. De 10 servicevestingen in Zuid-Holland en Zeeland bieden een totaalpakket van producten en diensten voor de autoschade/CT, industrie, schilder, en bouwbedrijven,

Als distributiepartner vervult Luijten-VVZ tevens een belangrijke functie in toelevering aan verf- en behangspeciaalzaken in West-Nederland.

Daarnaast verzorgt het bedrijf niet alleen de gehele keten van logistiek, techniek en voorraadbeheer maar is ook deskundig adviseur op het gebied van wet- en regelgeving omtrent alles wat met verf en lak te maken heeft.

 

Lak Techniek Brabant

Lak Techniek Brabant kent een sterke positie in de automotive- en industriesector.

Paint Online is het online verkoopkanaal van Lak Techniek Brabant B.V te Breda, welke sinds 1999 actief in de Europese markt. Paint Online is officieel distributeur van de grote merken in Paints & Non Paints. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in autoschadeherstel, Industriële Coatings, Schilderslakken & Jachtbouw.

 

De overname

De overname past bij de groeiambities van Luijten-VVZ, waarmee haar positie als verfgroothandel in de automotive- en industriesector verder wordt uitgebreid en verstevigd.

Na een eerdere deelname door Luijten-VVZ in Lak Techniek Brabant zijn nu alle activiteiten overgenomen. Voor Jean-Pierre de Booij het moment om afscheid te nemen van Lak Techniek Brabant en te genieten van zijn pensioen. Cor Bos treedt in dienst bij Luijten-VVZ .

De activiteiten worden voortgezet vanuit Breda. Ook blijven alle collega’s werkzaam en blijven relaties hun vaste contactpersonen behouden.

Op korte termijn worden voordelen op het gebied van automatisering gerealiseerd. Uiteindelijk zal Lak Techniek Brabant volledig geïntegreerd worden binnen de Luijten-VVZ organisatie.

 

Vanuit Crossminds waren Pieter Poortvliet en Niels Meijer betrokken bij deze transactie.

Wil je advies of ondersteuning bij een dergelijk traject? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl