Crossminds ondersteunt De Zuidhoek bij aangaan samenwerking met Wasserij Gaverland

Crossminds ondersteunt De Zuidhoek bij aangaan samenwerking met Wasserij Gaverland

Op 2 februari 2017 is de overeenkomst getekend in het kader van de samenwerking die De Zuidhoek te Zierikzee is aangegaan met Wasserij Gaverland.

De Zuidhoek is het sociale werkvoorzieningsbedrijf in de gemeente Schouwen-Duiveland. Als gevolg van gewijzigde wetgeving is De Zuidhoek bezig met de omvorming naar een mensontwikkelbedrijf. De doelstelling is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer op zo regulier mogelijke wijze aan het werk te krijgen. Wasserij Gaverland is een wasserij met vestigingen in Nederland en België. Naast het leveren van kwaliteit staat ook maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Wasserij Gaverland heeft reeds ervaring met het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de kwaliteit van de wasserij van De Zuidhoek en hierdoor de werkgelegenheid op langere termijn te waarborgen. Deze werkgelegenheid biedt uitstekende mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leerwerkervaring op te laten doen. Wasserij Gaverland krijgt met de samenwerking de beschikking over een wasserij in Zeeland en breidt hiermee haar beschikbare capaciteit verder uit.

Pieter Poortvliet van Crossminds ondersteunde De Zuidhoek bij het opzetten van het business plan, de contractonderhandelingen en de verdere uitwerking van de samenwerking.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl