Crossminds staat, Digital Trust Service Provider, Aangetekend bij in de samenwerking met confido

Crossminds staat, Digital Trust Service Provider, Aangetekend bij in de samenwerking met confido

Na 12.5 jaar gaat Aangetekend de verdere groeiambities voortzetten, samen met Strikwerda Investments, als onderdeel van de Confido groep. Hiermee voorziet Aangetekend de toenemende behoefte en breidt Confido haar portfolio van vertrouwensdiensten verder uit.

Philip Voogt en Wouter van den Brink, oprichters van Aangetekend:

“Deze samenwerking is een logische stap in de volgende groeifase van ons bedrijf. Als onderdeel van Confido krijgen we toegang tot de kennis en systemen van de bredere groep. We zijn reeds marktleider in Nederland op het gebied van gekwalificeerde aangetekende e-mail en door de samenwerking met Confido hebben we nu de mogelijkheid om een dergelijke positie ook in andere Europese markten te realiseren.”

 

Aangetekend

Aangetekend is in 2011 begonnen met aangetekend bellen, waarmee een mondelinge overeenkomst ook daadwerkelijk een rechtsgeldige overeenkomst was. Nu is Aangetekend uit Utrecht de enige Nederlandse eIDAS vertrouwensdienst die zich richt op het bieden van diensten voor elektronische handtekeningen én elektronische aangetekende bezorging voor mail communicatie op hoog betrouwbaarheidsniveau met het ontwikkelen van diensten als Beveiligd Mailen, Aangetekend Mailen, Digitaal Ondertekenen en Large File Transfer.

Aangetekend BV is door het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK) aangewezen als een belangrijk onderdeel in de sector Internet en datadiensten in de vitale infrastructuur. Lees meer.

 “Dit betekent oplossingen voor digitale mail communicatie, waarbij de bescherming van privacygevoelige gegevens en eventuele rechtsgeldig aantoonbaarheid belangrijk zijn.”

 

Confido

Confido is opgericht om te voorzien in de toenemende behoefte naar vertrouwen op het gebied van digitale communicatie. De groep verwerkt voor ruim 250,000 eindgebruikers meer dan een miljoen digitale transacties per maand. Met oplossingen op het gebied van identificatie, certificaten, e-mail en handtekeningen helpt Confido bedrijven in Europa om veilig en betrouwbaar te opereren in de digitale wereld. Door middel van acquisities beoogt de groep haar vertrouwensdiensten verder uit te breiden. Confido wordt hierbij ondersteund door Strikwerda Investments, een Nederlandse investeerder met een lange-termijn horizon die zich focust op het bouwen van leidende Europese ICT-platformen.

 

Vanuit Crossminds heeft Marco du Pré de aandeelhouders, Philip Voogt en Wouter van den Brink, van Aangetekend ondersteund in dit traject.

Auteur

Marco du Pré Crossminds
Marco du Pré

Senior adviseur

T: +31 6 51 37 45 31

E: marcodupre@crossminds.nl