Crossminds voert expert opinion uit op waardering groep apotheken

Crossminds voert expert opinion uit op waardering groep apotheken

Het bestuur van een groep apotheken overweegt de apotheken over te dragen aan een derde partij. Het gaat hier om een groep met diverse instellingsapotheken (omzet in de bandbreedte van € 50 – € 100 miljoen).

De potentiële koper heeft een waardering laten uitvoeren van de groep. Deze waardering is gedeeld met het bestuur van de apotheken. Diverse omstandigheden maakten dat hier sprake was van een waardering met bovengemiddelde complexiteit.

In het kader van de besluitvorming heeft het bestuur van de apotheken behoefte aan een toets op deze waardering. Crossminds heeft de hiervoor uitgeschreven offerteronde gewonnen.

Een team van Crossminds, bestaande uit register valuator Pieter Poortvliet en Niek Daamen, heeft de uitgebrachte waardering kritisch beoordeeld. Dit in een zeer kort tijdsbestek vanwege het reeds vaststaande tijdspad rondom de besluitvorming.

Uiteindelijk heeft deze beoordeling geleid tot een belangrijke bijstelling van de oorspronkelijke waardering. De opdracht is naar volle tevredenheid van opdrachtgever afgerond.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl