Drogist.nl neemt kledingwebshops van Vetex over

Drogist.nl neemt kledingwebshops van Vetex over

Crossminds feliciteert Jacco en Miranda Luijk met de overname van Vetex.

Online drogisterij Drogist.nl heeft de webshops van online kledingwinkel Vetex overgenomen, vooral bekend door de onder- en badgoedmode webshop Sloggies.nl.

Met deze transactie breidt Drogist.nl haar assortiment verder uit zoals zij ook meld op haar website.

 

Drogist.nl

Drogist.nl is in haar ruim tienjarige bestaan uitgegroeid tot een van de grootste online drogisterijen in Nederland, met een assortiment van meer dan 70.000 verschillende producten op het gebied van gezondheid, afslanken, make-up, parfums en persoonlijke verzorging.

De groei en strategie van Drogist.nl is de afgelopen jaren beloond met zes FD Gazellen en een notering in de Top 250 Groeibedrijven van nlgroeit. Om haar groei verder vorm te geven is Drogist.nl in 2020 verhuisd naar een nieuw warehouse in Goes.  Het afgelopen jaar heeft dit geresulteerd in ruim 700.000 orders en een omzet van 22 miljoen euro.

De uitbreiding van haar assortiment door de overname van de webshops van Vetex past binnen de filosofie van Drogist.nl. In eerste instantie keek Drogist.nl naar groei middels een overname van andere online drogisterijen. De uitbreiding van het assortiment genoot echter toch de voorkeur:

“We wilden ons assortiment al een poosje uitbreiden, en ondergoed past heel goed in die filosofie. In veel fysieke drogisterijen vind je immers ook een rek met onderbroeken, hemden en badkleding”, aldus Jacco Luijk van Drogist.nl. “Toen wij in de jaren negentig nog twee stenen winkels hadden, verkochten wij deze producten ook al.”

 

In nauw overleg met Crossminds is de markt verkend en is uitgekomen bij online kledingwinkel Vetex als ideale overname kandidaat. Vervolgens zijn de stoute schoenen aangetrokken en is Vetex benaderd of ze openstonden voor verkoop. De rest is inmiddels geschiedenis.

 

Vetex

Vetex is in 1966 opgericht door textielhandelaar Henk van Veghel, en is in 2009 begonnen als online webshop. Vetex heeft meerdere merken onder- en badgoedmode webshops en won in 2011 nog de Publieksprijs van de Webwinkel Award voor beste XS-webwinkel. Via dit online kanaal worden jaarlijks ongeveer 200.000 orders verwerkt.

 

Over de overname

Naast Sloggies.nl zijn eveneens de webshops tencateondergoed-vetex.nl, kinderondergoed.nl en Twyst.nl – dat exclusieve merken als Calvin Klein, Björn Borg en Tommy Hilfiger aanbiedt – onderdeel van de overname.

De overgenomen webshops worden naast Drogist.nl apart geëxploiteerd. Het assortiment wordt echter wel aangeboden op Drogist.nl, waardoor cross-sell mogelijkheden ontstaan.

Het magazijn van Vetex is inmiddels volledig overgeplaatst naar Goes.

“Met deze overname vergroten we ons bereik. We zien veel potentieel in ons eigen merk én de Vetex-webshops en hebben als doel om door te groeien naar een gezamenlijke omzet van 75 miljoen euro in 2027”, aldus Luijk.

 

Crossminds

Crossminds heeft Drogist.nl tijdens het gehele aankoopproces van marktonderzoek tot levering van de aandelen ondersteunt. Crossminds voerde tevens een due diligence uit en heeft de financiering van de transactie verzorgd.

Het team van Crossminds bestond uit Pieter Poortvliet, Lars van Heeren en Donna van der Ven aangevuld met Kristian Aarnoutse (accountant) en Werner van Zundert (belastingadviseur) van Moore DRV.

Auteur

Pieter Poortvliet Crossminds
Pieter Poortvliet

Senior adviseur

T: +31 6 29 33 93 02

E: pieterpoortvliet@crossminds.nl