'Design is so simple, that’s why it is so complicated'

Frits Franken

Senior designer

Frits Franken is een enthousiaste senior designer met passie voor beeld en tekst. Geef hem een tekstuele briefing of snelle schets en hij werkt het uit tot een perfect geheel dat de juiste boodschap pakkend en doelmatig overbrengt.

Grafische vormgeving zit Frits in het bloed. Hij kijkt continu om zich heen en slaat ideetjes op; komt misschien van pas bij het volgende project. Dat project kan vele vormen hebben. Folders, posters, huisstijlen en veel meer. Maar natuurlijk ook online, zoals posts voor social media, digitale presentaties, online magazines of het complete ontwerp voor een website.

Frits is geboren en getogen in het Brabantse Roosendaal. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Twee totaal verschillende werelden. Hij werd verliefd op het dynamische Rotterdam. Nog vóór het ophalen van zijn grafische diploma ging hij aan de slag in de reclamewereld. Met veel plezier. Hij is daar dan ook niet meer uit te krijgen.

Inmiddels heeft Frits meer dan 20 jaar ervaring. Hij weet dus al heel snel wat klanten bedoelen en willen, en nog belangrijker: wat ze eigenlijk nodig hebben! Met zijn intelligente eigenwijsheid en kritische instelling laat hij klanten vanuit andere perspectieven kijken naar een grafische uiting.
Frits is een fanatieke hardloper. “Hardlopen is geen fysieke aangelegenheid, maar een puur mentaal spelletje. Dat maakt het boeiend.”