'Meer dan een sparringpartner'

Matthijs van Dijk

Senior adviseur

Matthijs van Dijk helpt bedrijven bij het verbeteren van hun commerciële processen. Als zoon van een directeur-grootaandeelhouder is het ondernemerschap hem met de paplepel ingegoten. Uit eigen ervaring weet hij wat een ondernemer drijft en hoe hij hem of haar kan ondersteunen bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

“Wat mij onderscheidt, is dat ik makkelijk benaderbaar ben en praktisch ingesteld. Hierdoor weet ik snel het vertrouwen te winnen van mensen en krijg ik de juiste informatie boven tafel. Ik leg snel verbinding, zowel met medewerkers als met klanten. Ik zorg ervoor dat zaken in gang worden gezet en dat besluiten worden omgezet in concrete acties.”

Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heeft Matthijs gewerkt in diverse managementfuncties bij dochterbedrijven van Unilever en Nestlé. Daarna werkte hij als manager in de industriële sector, onder meer bij Imtech.

Bij Crossminds heeft hij bedrijven in de groothandel, de industrie en de internetbranche ondersteund om de strategie scherper te krijgen en nieuwe bedrijven op te zetten. In opdracht van de Hogeschool Rotterdam begeleidde hij 15 startups. Daarnaast traint hij commerciële teams op het gebied van succesvolle verkoop en onderhandelen.

“Met mijn persoonlijke en professionele eigenschappen kan ik bijdragen aan de versterking van een onderneming. Ik benoem het verbeterpotentieel. Denk aan advies over een CRM-systeem of over effectieve marktbenadering. Als interim-manager zet ik beslissingen om in acties. Bijkomstig voordeel is dat ik als interim-manager een vrije rol heb en onafhankelijk kan optreden.”